Спробуйте приготувати влітку або восени – в сезон масового дозрівання – смачне домашнє яблучне варення з апельсином. Коли звичайне варення з яблук вам вже приїлось, то запропонована цим рецептом заготовка на зиму, відмінний вихід із ситуації. Варення має янтарний колір, неординарний смак і дуже приємний, ледь вловимий, цитрусовий аромат апельсина. Їсти його дуже смачно запиваючи свіжо завареним чаєм або просто намазуючи на хліб чи булку. Зварити в домашніх умовах незвичайне янтарне яблучне варення з апельсином можна використовуючи мій детальний, покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Апельсин, Цукор, Яблука
Складові:
- яблука – 2 кг;
- цукор – 1,5 кг;
- апельсин – 1 шт.
Як приготувати яблучне варення з апельсином
Готувати заготовку починаємо з того, що слід помити яблука, очистити від серцевини, порізати дольками довільної форми, засипати цукром і перемішати.
Апельсин помити, обдати окропом. Вичавити сік, цедру натерти на дрібній тертці і додати до яблук.
Залишити на 2-3 години, щоб яблука добре пустили сік і “подружилися” з апельсином.
Поставити на вогонь, варити 5 хвилин після закипання на слабкому вогні. Залишити остигати. Через 10 годин термічну обробку повторити. Для зручності, краще проварювати яблука вранці і ввечері. Таким чином, вдень і вночі вони остигають і доходять до кондиції. Так проробити 6-7 разів. Коли заготовка стане досить густою, на поверхні утвориться плівка, а яблука стануть напівпрозорими, значить яблучне варення готове.
В останній раз проваріть варення 15 хвилин після кипіння, залийте у підготовлені банки та закатайте.
Накрийте ковдрою і залишіть остигати. Через добу просто заховайте на зберігання.
Обов’язково спробуйте зробити цю заготовку на зиму в домашніх умовах і вона точно займе гідне місце на вашому столі. Взимку, відкривши баночку ароматного домашнього яблучного варення з апельсином, ви відчуєте і легкий аромат апельсина, і ніжний смак яблук.