Яблучне повидло – простий і смачний рецепт заготовки яблук про запас.

Домашнє яблучне повидло – солодка заготовка з яблук на зиму, яку приготувати в домашніх умовах досить просто. Натуральне повидло виходить дуже смачним, насиченим і ароматним.

Щоб зробити смачне густе повидло Вам знадобляться стиглі яблука будь-якого сорту і цукор. Оптимальне співвідношення – 1 до 0,8.

Інгредієнти для приготування:

  • яблука, 3,5 кг. – після очищення у Вас залишиться 3 кг.
  • цукор, 2,4 кг.

Як варити повидло з яблук.

яблука

Видаляємо з фруктів серцевину, нарізаємо їх довільними шматочками, складаємо в посуд для варіння, заливаємо трохи води і ставимо на вогонь.

Коли маса стане м’якою, вимикаємо і протираємо її через сито (не допускаючи повного охолодження).

Змішуємо пюре з цукром і знову ставимо на вогонь. Щоб маса не пригоріла, її необхідно постійно помішувати. Переварювати яблучне повидло не рекомендується, навіть якщо воно здається вам рідкуватим, тому що в процесі охолодження заготівля загусне.

Розливаємо кипляче повидло по стерилізованим баночкам і закручуємо їх.

Повидло з яблук

Зберігати заготовку потрібно в темному підвалі або льосі. Смачне домашнє яблучне повидло можна їсти просто з булкою або свіжим хлібом, а можна начиняти їм печені вироби. Густа маса не розтікається і відмінно тримає форму.