Вишневий сироп: як приготувати сироп з вишні в домашніх умовах – найкраща добірка рецептів

Зазвичай, урожай ароматної вишні радує великими обсягами. Часу, щоб зайнятися її перероблюванням не дуже багато, тому що вже після перших 10-12 годин, після того як ягоди були зірвані з дерева, вони починають бродити. Проте господині встигають приготувати велику кількість компотів та варення, і задумуються, чим би ще таким цікавим та смачним здивувати своїх близьких. Сироп, мабуть, найідеальніший варіант у такому випадку. Ці ласощі прекрасно доповнять морозиво чи млинці. Сироп стане смачною основою для різних напоїв, а ще незамінним “помічником” під час просочування коржів для тортів.

Підбірка найпопулярніших рецептів

Сироп з соку вишні з лимонною кислотою

  • пів чайної ложки лимонної кислоти;
  • 500 мілілітрів вишневого соку;
  • 600 грамів цукру.

Насамперед, вишню треба помити в холодній воді, трохи обсушити на друшляку та перебрати. Потім необхідно видалити кісточки та вичавити з ягід сік, з допомогою ручної чи електричної сокодавилки. В крайньому випадку, можна скористатися для цього металевим ситом.

Сироп з вишні

Потім, необхідно відміряти потрібну кількість соку, вилити його в посудину з широким дном та відправити на плиту. Коли рідина стане гарячою до неї можна додати цукор. Варити сироп треба до густого тягучого стану.

Якщо вишні перетиралися через сито, то масу необхідно ще кілька разів процідити. Перед цим процесом солодкий відвар слід залишити на столі на декілька годин. За цей час утвориться осад з м’якуша. Потім, верхній шар сиропу прозорого відтінку слід постаратися, не перемішуючи, злити в іншу посудину, нагріти та знову залишити відстоюватися. Таку маніпуляцію варто повторити 3-4 рази.

Насамкінець, до маси необхідно додати лимонної кислоти, для підсилення смаку, а ще в даному випадку вона використовується як консервант.

Сироп з вишні

Сироп на відварі з вишневого листя

  • листя з вишні – 20 штук;
  • плоди вишні – 1 кілограм;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • цукор – 700 грамів.

Спочатку, з чистих добірних вишень потрібно вичавити сік. Макуху з кісточками викидати не варто, їх можна застосувати як один зі складників для приготування киселю чи компоту. Сік необхідно змішати з цукром, який повинен розчинитися. За цей час можна приступити до готування відвару з вишневого листя. Для цього його слід прокип’ятити у воді протягом 7 хвилин. Потім, отриманий відвар без листя треба змішати з соком та поставити варитися на мінімальний вогонь на 30 хвилин. Цього часу вистачить, щоб сироп загус. Після цього, його можна розливати у стерильні пляшки.Сироп з вишні

Як зробити вишневий сироп з плодів з кісточками

  • плоди вишні – 2 кілограми;
  • цукор-пісок – 2,5 кілограми;
  • вода – півтора літра.

Цей рецепт буде до вподоби тим, хто не любить займатися довгим перероблюванням вишневих ягід. Чисті плоди разом з водою та цукром (за рецептом) необхідно помістити в посудину.

Сироп з вишні

Всі складники слід відправити на мінімальний вогонь, десь, на 3 години. В результаті вийде варення, яке варто процідити через дрібне сито або через марлю, складену у 2-3 шари.

Отриманий сироп потрібно покип’ятити 2 хвилини та відразу ж розподілити по банках. Варені ягоди можна вживати як сухе варення або готувати з нього домашні напої.

Сироп з вишні

Сироп з вишні з мигдальною ноткою

Для початку, з вишень слід видалити кісточки. Дуже добре, якщо для цього є спеціальний інструмент.

Сироп з вишні

Потім, з них треба дістати, з допомогою кавомолки чи молотка, мигдаль.  Після цього, отримані горішки слід подрібнити та перемішати з вишневим м’якушем. Посудину з мигдально-ягідною масою необхідно накрити чистим щільним рушником та залишити на кухні на добу. Цього часу вистачить, щоб вишня ввібрала мигдальний аромат.

Через 24 години з ягід треба вичавити сік. Потім додати до нього цукор в співвідношенні 1:1 та поставити варити до густого стану. Після цього, сироп можна розливати, ще гарячим, у стерильні пляшки.

Сироп з вишні

Сироп із заморожених ягід

  • заморожена вишня – 2 кілограми;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • цукор-пісок – 3 кілограми.

Насамперед, заморожені вишневі ягоди необхідно помістити в металевий таз, засипати цукровим піском і залити водою.

Сироп з вишні

Масу необхідно відправити на вогонь та довести до “першої бульбашки”. Побачивши її, вогонь слід відразу ж вимкнути, а таз накрити кришкою та залишити охолоджуватись. Такий процес необхідно повторити 4 рази. Після того, як сироп востаннє остигне його треба процідити та відправити на плиту варитися до густого стану.

Канал «FOOD TV» пропонує ознайомитись з оригінальним рецептом вишневого сиропу з додаванням кориці та портвейну:

Розфасовка сиропу в банки для зберігання

Після приготування, сироп варто розливати у чисті стерильні пляшки ще гарячим. Кришки також потрібно стерилізувати, тобто прокип’ятити декілька хвилин. Закручені пляшки повинні полежати в горизонтальному положенні, для того щоб гаряча рідина могла стикатися з кришками. Це служить додатковим заходом щодо стерильності.

Сироп з вишні

Сироп з вишні, приготований власноруч, може бути придатним до вжитку від одного до декількох років. Відкриті банки слід зберігати в холодильнику під щільно закрученою кришкою.