Вишневе варення з шоколадом і мигдалем готується з вишні без кісточок. Аналогічна заготовка з кісточками зберігається не довше 9 місяців, а заготовка з вишні без кісточок не схильна до бродіння набагато більш довгий час.
Інгредієнти: Вишня, Вода, Мигдаль, Цукор, Шоколад
Таке варення з вишні потрібно варити з найбільш стиглих бордових ягід, що достигліші ягоди, то смачніший зимовий десерт. Мій покроково оформлений рецепт з фото крок за кроком розповість як приготувати таке незвичайне варення.
Продукти для заготовки:
- вишня – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- мигдаль – 80 гр;
- вода – 100 мл;
- шоколад гіркий (70%) – 100 гр.
Як варити вишневе варення з шоколадом і мигдалем
Підготувати продукти для зимового десерту. Вишню вимити і видалити кісточки.
Це самий трудомісткий процес у приготуванні варення. Далі буде все набагато швидше і простіше. Якщо немає спеціального пристосування для видалення кісточок, то їх можна видалити шпилькою, зробивши надріз біля зеленого «хвостика».
Приготувати цукровий сироп. У цукровий пісок додати воду і варити сироп до повного розчинення цукру.
Остудити сироп протягом 3-х годин. Помістити в нього ягоди без кісточок.
Варити в сиропі вишню, але простежити, щоб її не переварити, досить буде хвилин 30.
У процесі варіння вишневого варення необхідно знімати пінку.
В кінці варіння додати мигдаль.
Кип’ятити ще хвилин 10, потім, додати поламаний на шматочки шоколад.
Перемішувати до повного розчинення шматочків шоколада. Дати покипіти хвилин п’ять.
Готове варення розкласти по підготовленим раніше банкам: спочатку розкласти вишню, а потім залити в банки сироп.
Співвідношення вишні і сиропу в банці слід регулювати за смаком.
Шоколад відмінно доповнює смак вишні, незвичайне вишневе варення з шоколадом і мигдалем виходить дуже смачне і незвичайне, смачного!