Сорт винограду “Ізабелла” – смачний і популярний. З нього роблять чудове вино та сік. Виноградний сік – це справжнє джерело величезної кількості корисних мінералів та вітамінів. Тому пропонуємо 2 простих рецепти приготування соку з винограду “Ізабелла”.
Інгредієнти: Виноград, Вода, Цукор
Натуральний сік з «Ізабелли» на зиму
Завжди мийте ягоди два рази. Якщо на них будуть бактерії, що відповідають за процес бродіння – сік швидко і легко зіпсується.
Ніколи не використовуйте гнилі ягоди, бо вони також все зіпсують. А от якщо ягода трохи підсохла – нічого страшного. Такі натуральні родзинки в сік класти можна.
Для приготування соку беріть емальовану каструлю або посуд з нержавійки. Алюмінієві каструлі брати не варто.
Спочатку потовчіть ягоди товкачем для картоплі або руками (перед цим надіньте рукавички). Потім поставте каструлю на вогонь – коли ягоди нагріються, вони виділять ще більше соку.
Не доводьте масу до кипіння. Коли на ній з’явиться піна – зніміть з вогню та почекайте, доки рідина охолоне.
Далі злийте сік, відтисніть ягоди через марлю або протріть через сито. Після цього поставте сік в прохолодне місце на 4 години, потім злийте його в каструлю. Знизу залишиться осад, постарайтеся його не бовтати.
Далі стерилізуйте банки і кришки, та знову нагрійте сік так, щоб він майже закипів. Після цього розлийте його в банки, закатайте кришками поставте догори дном і лишіть вистигати природнім шляхом.
Коли сік охолоне – переставте його туди, де температура становить не більше +10-ти градусів за Цельсієм.
Виноградний сік з «Ізабелли» з цукром
Щоб сік не був надто концентрованим – в нього можна додати воду та цукор.
Беріть інгредієнти в наступній пропорції:
- 3 частини винограду;
- 1 частина води;
- 50 грам цукру на кожен літр води.
Виноград треба помити і перебрати, потім пропусти через соковижималку чи м’ясорубку. Напій стане трохи терпким через кісточки, але завдяки тому, що ви їх подрібнили, сік вийде ще кориснішим.
Відіжміть сік за допомогою пресу, перелийте його в каструлю, додайте воду, цукор та варіть на середньому вогні 20-25 хвилин.
Після цього можна розливати сік в попередньо стерилізовані банки, закатувати кришками, перевертати догори дном і закривати теплою ковдрою або рушником. Коли сік охолоне – переставте його в прохолодне місце.
І ось вам ще один рецепт приготування виноградного соку: