Виноградний сік з «Ізабелли» на зиму – 2 рецепта

Сорт винограду “Ізабелла” – смачний і популярний. З нього роблять чудове вино та сік. Виноградний сік – це справжнє джерело величезної кількості корисних мінералів та вітамінів. Тому пропонуємо 2 простих рецепти приготування соку з винограду “Ізабелла”.

Зміст

Натуральний сік з «Ізабелли» на зиму

Завжди мийте ягоди два рази. Якщо на них будуть бактерії, що відповідають за процес бродіння – сік швидко і легко зіпсується. 

Ніколи не використовуйте гнилі ягоди, бо вони також все зіпсують. А от якщо  ягода трохи підсохла – нічого страшного. Такі натуральні родзинки в сік класти можна.

Для приготування соку беріть емальовану каструлю або посуд з нержавійки. Алюмінієві каструлі брати не варто.

Спочатку потовчіть ягоди товкачем для картоплі або руками (перед цим надіньте рукавички). Потім поставте каструлю на вогонь – коли ягоди нагріються, вони виділять ще більше соку.

Не доводьте масу до кипіння. Коли на ній з’явиться піна – зніміть з вогню та почекайте, доки рідина охолоне.

Далі злийте сік, відтисніть ягоди через марлю або протріть через сито. Після цього поставте сік в прохолодне місце на 4 години, потім злийте його в каструлю. Знизу залишиться осад, постарайтеся його не бовтати.

Далі стерилізуйте банки і кришки, та знову нагрійте сік так, щоб він майже закипів. Після цього розлийте його в банки, закатайте кришками поставте догори дном і лишіть вистигати природнім шляхом.

Коли сік охолоне – переставте його туди, де температура становить не більше +10-ти градусів за Цельсієм.

Виноградний сік з «Ізабелли» з цукром

Щоб сік не був надто концентрованим – в нього можна додати воду та цукор.

Беріть інгредієнти в наступній пропорції:

  • 3 частини винограду;
  • 1 частина води;
  • 50 грам цукру на кожен літр води.

Виноград треба помити і перебрати, потім пропусти через соковижималку чи м’ясорубку. Напій стане трохи терпким через кісточки, але завдяки тому, що ви їх подрібнили, сік вийде ще кориснішим.

Відіжміть сік за допомогою пресу, перелийте його в каструлю, додайте воду, цукор та варіть на середньому вогні 20-25 хвилин.

Після цього можна розливати сік в попередньо стерилізовані банки, закатувати кришками, перевертати догори дном і закривати теплою ковдрою або рушником. Коли сік охолоне – переставте його в прохолодне місце.

І ось вам ще один рецепт приготування виноградного соку: