Виноградний сік – це неймовірно смачний напій, який варто мати в своєму домі. Але той сік, який можна купити в магазині – зовсім не натуральний. В ньому можуть бути компоненти, які шкодять організму. Тому варто робити сік самостійно.
Інгредієнти: Виноград
Такий напій буде завжди доречний, адже його можна пити, додавати в різноманітні коктейлі. Від виноградного соку дуже багато користі, тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такого напою.
Зразу ж варто відзначити, що на приготування треба витратити деякий час. Але, з іншого боку, в процесі нема нічого насправді важкого. Тому не варто лякатися і перейматися. До того ж, результат буде настільки чудовим, що ви не пожалкуєте витрачених зусиль.
Виноград необхідно купити або зібрати. Якщо ви знаєте, що його не обробляли хімікатами – можете взагалі не мити грона. В іншому випадку промийте їх водою з-під крану та дайте ягодам стекти і трохи обсохнути.
Сік може готуватися за допомогою соковарки або соковижималки. В першому випадку вам знадобиться ось така соковарка. Може бути і інша модель, але в цілому, всі вони мають подібний вигляд.
Отже, цілі гарні ягідки треба зняти з гілочок та скласти в соковарку. Далі необхідно діяти за інструкцією, яка є у соковарки. В ній прописано, скільки часу варто варити сік.
Сік з соковарки виходить максимально смачним та натуральним.
Але якщо такого агрегату у вас нема, тоді можете скористатися соковижималкою. З її допомогою також можна зробити натуральний сік.
До речі, ці рецепти взагалі не потребують використання цукру. Більш того, сік часто виходить надто концентрованим, тому перед вживанням доводиться трохи розбавляти його водою.
Отже, щоб приготувати сік другим способом – пропустіть його через соковижималку. Також можна спробувати і інші способи.
Наприклад, топтати руками, чи навіть ногами, як це робили італійці.
Або можна використати спеціальну молотарку чи м’ясорубку.
У випадку, коли у вас нема нічого з вищеперерахованого – можна просто скласти ягоди в миску та товкти їх товкачем. Але цей варіант найбільш довгий і вимагає багато зусиль.
Ще можна скористатися ідеєю автора цього відео:
Коли ви витиснули сік будь-яким способом – процідіть його в каструлю , використавши для цього велике сито. Це – перша фільтрація, коли ви очищуєте сік від шкірочок та великого насіння.
Далі поставте каструлю з соком на вогонь, доведіть до кипіння та потримайте 3-5 хвилин. Після цього можна розливати сік в тару. Пляшки або банки не забудьте заздалегідь вимити і підготувати. Наливати сік в тару треба через більш дрібне сито. Так він пройде другу фільтрацію. Після цього можна закручувати банки і пляшки та відправляти сік на зберігання.
Ось такий простий спосіб приготування допоможе вам зробити дуже смачний, повністю натуральний напій без жодних домішок.
Цей сік точно сподобається дорослим і малятам, а гості на кожному святі проситимуть відкрити ще пляшечку.