Винний оцет – рецепт як зробити оцет виноградний в домашніх умовах.

Домашній винний оцет зробити самостійно, маючи рецепт і освоївши приготування – просто. Краще всього робити його після того, коли Ви заготовили виноградний сік або вино. Переробивши для домашнього оцту мезгу яка залишилася – це отримати подвійну користь від один раз купленого продукту. Таким чином, щоб приготувати оцет в домашніх умовах свіжий виноград купувати не розумно.

І так, як зробити винний оцет в домашніх умовах.

виноградна мезга

Ми беремо порівну (по 1,5 кг) того, що залишилося від винограду і води і ще візьмемо 200 г цукру.

Самі розумієте, що продукти розраховані на ємність, в яку поміститься 3 літри. Саме туди і поміщаємо всі наші складові. Кришка не знадобиться. Шийку закриваємо по простому – марлею. Розміщуємо заготовку в таке місце де тепло і 3 місяці вистоюємо. По закінченні трьох місяців залишається процідивши, злити вміст банки і закупорити.

Такий простий рецепт приготування оцту в домашніх умовах – крапля зусиль, зате свій домашній, натуральний виноградний оцет завжди буде під рукою.