З лимонів можна зробити багато цікавих страв. Також лимони є прекрасним додатком, який підсилює та покращує смакові якості інших інгредієнтів. Тому варто завжди тримати вдома хоча б трохи лимонів. Причому, не тільки свіжих, а і заморожених. Існує багато варіантів заморозки, якими ми і поділимося.
Інгредієнти: Лимон
Зміст
Лимонний сік
Лимони треба розрізати навпіл, витиснути з них сік на соковижималці для цитрусових, потім залити його в формочки для льоду і поставити в морозильну камеру. Коли кубики замерзнуть, їх треба дістати, перекласти в пакет і повернути в морозильну камеру.
Аби сік не був надто концентрованим, його можна розбавити холодною кип’яченою водою.
Застосування
Такі кубики можна кидати в чай, різні коктейлі. Також заморожений лимонний сік додають і в крем.
Лимонна стружка
Цей спосіб трохи складніший, але не набагато. Треба взяти лимони, помити і покласти в морозилку на кілька годин. Потім діставати по одному, терти на тертці, складати в контейнер та відправити назад в морозильну камеру. Дуже важливо все робити швидко, щоб стружка не перетворилася на кашу.
Також можна заморожувати і терту цедру. Наприклад ту, яка лишилася після приготування лимонного соку.
Застосування
Стружку можна використовувати для приготування різних страв, починаючи від тортів і пирогів, закінчуючи м’ясом, салатами. Це, дійсно, універсальний продукт.
Лимонні шматочки
Шматочки лимона також можна заморозити. Для цього цитрус треба порізати, викласти на тарілку, поставити в морозильну камеру на декілька годин, а потім перекласти в контейнер. Головне, під час заморожування на тарілці, слідкувати, щоб шматочки лежали одним шаром і не торкалися одне до одного.
Застосування
Таку заморожену нарізку можна використовувати в якості прикрас.
А в цьому відео ви можете побачити інші види заморожування лимонів: