Велика маринована черешня – оригінальна і дуже смачна закуска на зиму.

Маринад – незвичайний спосіб заготівлі будь-яких фруктів. Велика маринована черешня – це, скоріше, виняток ніж правило.

Спробуйте зробити цей простий рецепт маринування. Нескладний процес приготування надає плодам черешні особливого смаку.

Інгредієнти: для літрової банки черешень 1,5 мл 70% оцту або 40 мл 5%,

Для сиропу: 1 кг цукру, 4 літра води.

Черешню перебрати. Відібрати “елітну” (велику і красиву). Вимити, відставити на дуршлак, щоб стекла вода. Банку з ягодами залити цукровим сиропом, додати оцет.

Пастеризувати при закритій кришці 12 хвилин – для 0,5 літрової банки (чим об’ємніша банка, тим більше час пастеризації), 15 хвилин – літрові, 20 хвилин – 2-х літрові, 25 хвилин- 3-х літрові.

Після, банки закупорити, охолодити і прибрати в підвал.

Мариновані плоди черешні пастеризувати по 2-3 рази з добовою перервою (для літрових банок час пастеризації займає по 15 хвилин, 3-х літрових по 25 хвилин. До маринаду іноді додають горілку, але це вже на особистий розсуд.

Велика маринована черешня
Фото. Велика маринована черешня

Маринована черешня – оригінальна закуска і сама по собі. Крім цього, вона додасть пікантний смак до різних салатів і закусок. Дрібно подрібнену мариновану ягоду додають в соуси. Маринована черешня надає стравам гостроту і солодкість смаку одночасно.

Оригінальна закуска - маринована черешня
Фото. Оригінальна закуска – маринована черешня