Варення зі слив без кісточок або як варити варення з слив часточками – смачне і гарне.

Найсмачніше варення зі слив виходить за цим рецептом. Принаймні в нашій родині, де всі люблять солодке. Воно володіє відмінними смаковими якостями. Таке варення без кісточок відмінно підходить не тільки до чаю, але і як начинка для Ваших улюблених пиріжків, десертів або інших виробів з тіста. Головне пам’ятати, що сливи не повинні бути занадто перезрілими.

Склад варення простий:

  • слив потрібно 2 кг;
  • цукор, для цьої кількості плодів – 2,4 кг;
  • води – 4 стакана.

Як приготувати варення з сливи без кісточок.

Варення зі слив без кісточок

Прибираємо з плодів тверді серединки, розрізаючи їх на часточки і складаємо в чашу для варіння.

Окремо займемося цукровим сиропом, який зваримо з вказаної води і 1,5 кг цукру.

Заливаємо киплячим сиропом часточки сливи і залишаємо так на 3-4 години.

Після чого, поставимо чашу з варенням на вогонь і нехай покипить хвилинок 5-6.

Знову вимкнемо і залишимо годин на 8-10.

Залишилося повторити все вищеописане ще 2 рази. В кінці останнього етапу всипаємо в варення цукор, що залишився, це буде близько 900 гр.

Не забудьте зняти піну, перед закінченням варки варення.

Останнє, що потрібно зробити – розподілити його по підготовлених для заготовки банкам.

Краще зберігається варення, звичайно ж, при температурах нижче звичайної кімнатної, але якщо немає такої можливості, то можна тримати його і просто в кімнаті.

Якщо домашнє сливове варення часточками зварено правильно, то воно виходить дуже красивим: часточки залишаються щільними, шкурка – НЕ лопається. От така от технологія. Пишіть про приготування варення Вами. Ваші відгуки важливі для нас.