Найсмачніше варення зі слив виходить за цим рецептом. Принаймні в нашій родині, де всі люблять солодке. Воно володіє відмінними смаковими якостями. Таке варення без кісточок відмінно підходить не тільки до чаю, але і як начинка для Ваших улюблених пиріжків, десертів або інших виробів з тіста. Головне пам’ятати, що сливи не повинні бути занадто перезрілими.
Склад варення простий:
- слив потрібно 2 кг;
- цукор, для цьої кількості плодів – 2,4 кг;
- води – 4 стакана.
Як приготувати варення з сливи без кісточок.
Прибираємо з плодів тверді серединки, розрізаючи їх на часточки і складаємо в чашу для варіння.
Окремо займемося цукровим сиропом, який зваримо з вказаної води і 1,5 кг цукру.
Заливаємо киплячим сиропом часточки сливи і залишаємо так на 3-4 години.
Після чого, поставимо чашу з варенням на вогонь і нехай покипить хвилинок 5-6.
Знову вимкнемо і залишимо годин на 8-10.
Залишилося повторити все вищеописане ще 2 рази. В кінці останнього етапу всипаємо в варення цукор, що залишився, це буде близько 900 гр.
Не забудьте зняти піну, перед закінченням варки варення.
Останнє, що потрібно зробити – розподілити його по підготовлених для заготовки банкам.
Краще зберігається варення, звичайно ж, при температурах нижче звичайної кімнатної, але якщо немає такої можливості, то можна тримати його і просто в кімнаті.
Якщо домашнє сливове варення часточками зварено правильно, то воно виходить дуже красивим: часточки залишаються щільними, шкурка – НЕ лопається. От така от технологія. Пишіть про приготування варення Вами. Ваші відгуки важливі для нас.