Варення з журавлини на зиму з горіхами і медом – старовинний рецепт як варити варення від застуди.

Пропоную Вам домашній старовинний рецепт варення з журавлини з горіхами і медом. Його ще називають варенням від застуди. Адже що може бути краще такого поєднання продуктів? Нехай Вас не лякає, що рецепт варення старовинний, насправді – зварити його простіше простого.

Як варити варення з журавлини на зиму.

Замочіть ядра волоських горіхів в окропі на півгодини.

Через потрібний час – воду злийте.

журавлина

Очищену від сміття, промиту журавлину разом з цукром додайте в ємність з волоськими горіхами.

Чекаємо закипання і, зменшивши вогонь, продовжуємо варіння варення до повної готовності.

Для 1 кг ягід: 300 г горіхів, 1,7 кг меду або 1,5 кг цукру.

У цьому місці потрібно зауважити, що за рецептурою – мед спокійно можна замінювати цукром. Варення з цукром теж виходить дуже смачним.

Баночки з смачним варенням з журавлини накрийте кришками або пергаментним папером. Папір не забудьте перев’язати мотузкою або спеціальними нитками. Зберігати, заготовлене на зиму варення від застуди, можна просто в кімнаті або на кухні. Але краще, звичайно ж, в прохолодній коморі або підвальчику.

Спробуйте зварити це домашнє варення з журавлини з горіхами на меду і, будьте впевнені, воно обов’язково порадує близьких і здивує друзів. Послужить для сім’ї приємною, смачною “таблеткою” в морозний і дощовий період року.