Жовта малина має більш солодкий смак у порівнянні з класичною червоною, але і насіння у неї більше. Через це, з жовтої малини частіше готують джеми. Але, правильно зроблене варення, не менше смачне. Адже, в ньому ягідки залишаються цілими і насіння, практично, не помітне. Мити малину не рекомендується, бо це одна з найніжніших ягід і миття перетворює стиглу малину в кашу. Для джему це не має значення, але, якщо ви хочете приготувати малинове варення з цілими ягодами, то постарайтеся збирати ягідки після дощу, коли дощик обмиє, а сонечко підсушить ніжні ягідки.
Інгредієнти: Жовта малина, Цукор
Склад варення простий:
- 1 кг ягід жовтої малини;
- 1 кг цукру.
Як приготувати варення з жовтої малини
Складіть зібрані ягоди до глибокої каструлі і пересипте цукром. Але не перемішуйте, а просто струшуйте каструлю, щоб цукор добре перемішався з ягодами.
Поставте ємність з малиною в прохолодне місце (не в холодильник) на ніч, щоб з’явився сік. До ранку соку повинно бути достатньо, щоб малина при варці не пригоріла.
Поставте каструлю на тихий вогонь. Коли варення нагріється і малина буде плавати у сиропі, візьміть шумовку і акуратно вийміть всі ягідки у окрему миску.
Перемішайте сироп – на дні буде багато не розчиненого цукру. Тепер його можна сміливо перемішувати до цілковитого розчинення і не боятись пом’яти ягоди. Варіть сироп, поки він не почне гуснути.
Коли сироп досить загусне, дуже акуратно пересипте ягоди назад в каструлю. Коли варення з малини знову закипить, можна вважати, що приготування закінчене. Розкладіть його по банках і закатайте. Таке домашнє варення з жовтої малини може зберігатися до трьох років в прохолодному місці і до року – при кімнатній температурі.
Як правильно зварити малинове варення на сиропі розкаже відео-рецепт.