Варення з яблук часточками і джем одночасно - простий і швидкий рецепт на зиму

Варення з яблук часточками і джем одночасно – простий і швидкий рецепт на зиму

Як варити варення з яблук щоб домашні заготовки на зиму поповнилися варенням, яке було б і смачне, і ароматне, і красиве. Як приготувати варення з яблук, щоб воно радувало і око і шлунок. Пропонуємо вам спробувати простий і дуже смачний рецепт. Це звичайно не варення 5 хвилинка, але все одно вариться швидко і просто, а яблука не розварюються, а зберігаються часточками.

Для того, щоб зварити варення нам знадобляться:

  • Тверді яблука кисло-солодких сортів – 1 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Лимон – 1 шт.
  • Лимон можна замінити 70 гр 9% столового оцту.

Тепер, як варити варення.

Яблука миємо, очищаємо від шкірки і серединок, нарізаємо. Нарізати можна дольками, а можна і шматочками, приблизно, 3х3х3 см.

Почищені і нарізані яблука висипаємо в емальовану ємність для варіння варення і засипаємо цукром.

Додаємо воду і ставимо на сильний вогонь.

Перемішуємо. Цукор повинен розчинитися, а сироп в яблуках – закипіти.

Зменшуємо вогонь і на маленькому вогні варимо одну годину акуратно помішуючи. Слідкуйте щоб варення не пригоріло.

Через годину додаємо сік і м’якоть лимона або просто наливаємо оцет.

Варимо ще 15-20 хвилин, розкладаємо в попередньо підготовлені банки, закриваємо пластмасовими кришками або закочуємо.

Ще раз хочу підкреслити, що звичайно це варення з яблук не варення 5 хвилинка, але, погодьтеся, що швидше не буває.

Бажаємо щоб домашні заготовки на зиму завжди були настільки ж швидкими, легкими і смачними!

varene-iz-jablok1