Варення з яблук Білий налив - з чорною смородиною, корицею і какао

Варення з яблук Білий налив – з чорною смородиною, корицею і какао

Яблука Білий налив в цьому році у нас дали високий врожай. Це дозволило мені розширити коло зроблених на зиму заготовок і зробити їх більш різноманітними. На цей раз я приготувала нове, дуже смачне і незвичайне варення з яблук Білий налив з чорною смородиною, корицею і какао. Для тих, хто взимку захоплюється випічкою, ця заготовка просто знахідка. Пропоную всім любителям нових і незвичайних смаків вже перевірений мною цікавий рецепт яблучного варення з Білого наливу. Покроково зроблені фото полегшать вам перше приготування.

Складові:

  • яблука Білий налив – 1 кг;
  • чорна смородина – 100 гр;
  • цукор – 600 гр;
  • лимонний сік – 2 ст.л.;
  • ванільний цукор – 0,5 пачки;
  • кориця мелена – 0,5 ч.л.;
  • какао порошок – 1 ст.л.;
  • вода – 200 мл.

Як приготувати варення з білого наливу на зиму

Для приготування якісної заготовки на зиму я завжди намагаюся підбирати тільки здорові плоди. Готувати яблучне варення починаємо з того, що яблучка миємо, нарізаємо кубиками середнього розміру. Викладемо у миску, поливаємо соком лимона і засипаємо цукром.

Незвичайне варення з яблук Білий налив

Залишаємо так на 2-3 години. За цей час яблука вступлять в реакцію з цукром і виділять максимальну кількість соку.

Пересипаємо вміст миски до каструлі з товстим дном, попередньо підлив до неї трохи води. Після закипання на мінімальному вогні варимо яблука приблизно 30 хвилин, періодично акуратно перемішуючи дерев’яною ложкою.

Смачне варення з Білого наливу

Потім, вводимо мелену корицю і ягоди чорної смородини, перемішуємо та доводимо до перших ознак кипіння.

Смачне варення з Білого наливу

Швидко додаємо какао, ще раз перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Незвичайне варення з яблук Білий налив

Розливаємо шоколадне варення з білого наливу по підготовленим банкам в гарячому вигляді і щільно закупорюємо кришками.

Незвичайне варення з яблук Білий налив

Така яблучна заготовка буде зберігатися всю зиму в прохолодному приміщенні та стане чудовим і смачним наповнювачем для любителів круасанів та пирогів.