Варення з винограду – рецепт на зиму. Як варити виноградне варення – смачне і ароматне.

Варення з винограду, приготоване за цим простим рецептом, вразить своїм незвичайним смаком всіх членів вашої родини, а також гостей! Щоб виноградне варення в домашніх умовах вийшло красивим, Вам знадобляться не перестиглі, щільні ягоди.

Склад варення:

  • виноград, 2 кг.
  • вода, 600 гр.
  • цукор, 2 кг.
    Виноград

Як варити варення з винограду на зиму:

  • Ягоди відокремлюємо від гілочок, перебираємо, промиваємо.
  • Потім опускаємо в окріп на 1 хвилину, після чого перекладаємо в дуже холодну воду. Така процедура дозволить зберегти ягодам пружність і гарний зовнішній вигляд.
  • Окремо готуємо цукровий сироп, в який потрібно опустити охолоджені ягоди і залишити їх в ньому на 6 годин.
  • Тепер найважливіша частина: варіння варення.
  • Кип’ятимо 10 хвилин, залишаємо на 8 годин, повторюємо процедуру ще раз.
  • Коли виноград в сиропі буде варитися 3 раз, додаємо невелику кількість лимонної кислоти і ванілі.

Тепер, Ви можете розлити варення в заздалегідь приготовлені баночки, накрити його кришками і відправити на стерилізацію. Нагадаємо, що баночки по 500 мл. стерилізуються протягом 9 хвилин, баночки по 1000 мл. – по 14 хвилин. Каструля, в якій буде відбуватися процес стерилізації, повинна бути з кришкою, баночки опускаються в гарячу воду, але не в киплячу, інакше баночки можуть лопнути. Поступово температура доводиться до 90 градусів, після чого можна засікати час стерилізації.

Смачне варення необхідно зберігати в темному, прохолодному місці. Тепер ви знаєте, як варити смачне і ароматне домашнє виноградне варення. Приготування варення з винограду займає досить багато часу, але якість кінцевого продукту перевершить всі ваші очікування!