Чи знаєте ви, що полуниця, м’ята і лимон прекрасно поєднуються один з одним. З цих трьох інгредієнтів можна приготувати дуже смачне і ароматне полуничне варення з часточками лимона, зварене на м’ятному сиропі.
Інгредієнти: Лимон, М'ята, Полуниця, Цукор
Крім цікавого смаку і аромату у такій заготовці є ще одна перевага – полуничні ягоди після варіння залишаються цілими і не розварюються. Обов’язково спробуйте приготувати баночку-другу смачного варення з полуниці, слідуючи моєму покроковому рецепту з фото.
Складові:
- полуниця – 4 кг;
- м’ята – середній пучок;
- цукор – 3 кг;
- великий лимон – 1 шт.
Як зварити варення з полуниці з цілими ягодами
Перед початком варіння полуницю потрібно скласти в друшляк і вимити під проточною холодною водою.
Потім, видаляємо у ягід хвостики.
Лимон потрібно гарненько вимити і нарізати невеликими шматочками прямо з шкіркою, не забуваючи попутно видаляти кісточки.
Далі, слід вимити пучок м’яти і нарубати ножем листочки разом зі стеблами.
Кладемо нарізану м’яту в миску, заливаємо окропом (350 мл). Даємо відвару настоятися протягом двадцяти хвилин і проціджуємо відвар через сито.
М’ятну воду ми будемо використовувати для приготування цукрового сиропу.
Наливаємо відвар в каструлю, насипаємо цукор, перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь.
Нам потрібно, щоб сироп закипів і цукор розчинився.
Варення краще варити у великій каструлі з нержавійки (як у мене на фото) або в алюмінієвому тазу або мисці.
І так, підготовлену полуницю і лимон викладаємо в посудину для варіння варення, заливаємо киплячим сиропом, каструлю накриваємо кришкою і даємо настоятися варенню протягом шести годин.
Після цього, ягоди полуниці потрібно акуратно вибрати шумівкою в іншу ємність.
Полуничний сироп доводимо до кипіння і варимо протягом восьми хвилин. Потім, ягоди знову додаємо в сироп і даємо варенню настоятися ще шість годин.
З плином часу потрібно підготувати стерильні банки і закаточні кришки. Варення ставимо на плиту і доводимо до кипіння (ягоди разом з сиропом).
Якщо варення недостатньо густе його можна ще хвилин п’ять – десять проварити на повільному вогні.
Потім, обшпарюємо окропом ополоник, яким розливаємо варення в підготовлену тару: акуратно перекладаємо цілі ягоди, заливаємо сиропом і герметично закупорюємо кришками.
У полуничному варенні з лимоном приготованому на м’ятному сиропі відчувається приємна лимонна кислинка і ледь помітна пікантна свіжість м’яти.
Зауважте, що цілими ягодами з полуниці з варення можна буде не тільки ласувати, але і прикрашати десерти або додавати в різну випічку.