Варення з нектаринів на зиму - два прості та фантастично смачні рецепти

Варення з нектаринів на зиму – два прості та фантастично смачні рецепти

Можна нескінченно співати оди нектарину, його ніжному аромату і соковитій м’якоті. Адже, навіть сама назва фрукта натякає на те, що це божественний нектар, і буде просто злочином не зберегти частинку цього літнього дару на зиму у вигляді варення.

Стиглий нектарин містить більше цукру, ніж його найближчі родичі – персики і абрикоси. Це означає, що для приготування варення, цукру можна брати менше і дотримуватися пропорції 2:1, тобто, беремо на 2 кг фруктів 1 кг цукру.

Варення з нектаринів швидкого приготування

Переберіть плоди. Перезрілі і м’які відкладіть в сторону. Вони, як і переспілі персики та абрикоси, підуть на повидло, мармелад або джем, але для варення нам потрібні щільні і міцні плоди.

Вимийте відібрані нетарини, наріжте на часточки і видаліть кісточки. Пересипте дольки цукром і залиште на пару годин пустити сік.

Дуже акуратно перемішайте лопаткою основу заготовки і поставте на слабкий вогонь. Не обов’язково варити варення в кілька підходів. Важливо, щоб повністтю розчинився цукор і став густим сироп сироп, а при такому співвідношенні цукру і нектаринів, якщо не доливати воду, це станеться досить швидко. Закрийте смачне варення в півлітрові банки і укутайте їх покривалом.

Це досить простий рецепт, але можна його трохи ускладнити і отримати ще більш унікальний десерт з нектаринів.

Шоколадне варення з нектаринів з ядрами чи мигдальним горіхом

Шоколадне варення не роблять в промислових масштабах, адже, цей десерт їдять не банками, а смакують ложечками. 😉 Приготуйте для початку пару баночок і ви зрозумієте, чому так.

Для цієї заготовки знадобиться:

  • 1 кг нектаринів;
  • 0,5 кг цукру;
  • 100 гр плитка чорного гіркого шоколаду або 100 гр какао порошку;
  • 100 гр ядер з кісточок нектаринів або мигдального горіха;
  • 2 ст. л. лікеру Амареттоабо коньяку;
  • ваніль, кориця, лимон – за бажанням та смаком.

Очистіть нектарини від кісточок, наріжте на часточки і пересипте цукром.

Розбийте кісточки нектаринів і вийміть з них ядра. Їх можна порізати, або залишити цілими.

Поки ви займалися кісточками, нектарини вже пустили сік, і їх можна ставити на плиту. Після закипання, потрібно зменшити вогонь і варити варення близько 10 хвилин.

Зніміть каструлю з плити і дайте охолонути.

Якщо ви будете використовувати какао, злийте трохи сиропу в окрему миску, всипте туда какао і ретельно розітріть порошок, щоб не було грудочок. Потім, влийте шоколадну масу в варення. Якщо у вас шоколадна плитка – досить просто поламати її на шматочки і в такому вигляді засипати в каструлю з варенням. Додайте підготовлені ядра чи мигдаль, лікер і знову поставте варення на плиту.

Тепер потрібно стежити, щоб воно не пригоріло, так як какао дуже сильно загущує сироп.

Дивіться за станом сиропу, але більше 10 хвилин варити заготовку не варто. Розкладіть смачне шоколадне варення по банках, закрийте кришками і дочекайтеся його охолодження.

Шоколадне варення з нектарина прекрасно зберігається в холодильнику або в просто прохолодному місці близько 6 місяців. Такий, відносно невеликий термін зберігання заготовка має через кісточки / горішків. Але скільки б ви не зварили нектаринового варення, його все одно не вистачить до весни. Адже воно настільки смачне, що з’їдається в першу чергу.

На завершення пропонуємо ще один рецепт. Дивіться у відео як приготувати варення з нектарина в мультиварці.