Варення з липи – корисне і смачне

Коли квітнуть липи, варто не тільки милуватися гарними квітами та насолоджуватися ароматом, а і зібрати трохи липового цвіту. Адже з нього можна зробити ароматне і корисне варення.

Варення з липи – це корисно і смачно. До того ж, дуже цікаво зібрати липовий цвіт своїми руками, до цього процесу можна навіть долучити всю родину.

Для приготування треба:

  • цвіт липовий – 100 гр;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • кислота лимонна – 3 гр. або сік лимона свіжовичавлений – 1 ч.л.

Як варити варення з липи на зиму

Збір квітів необхідно проводити тільки в суху сонячну погоду. Квіти необхідно трохи підсушити, обрізати всі гілки і листя, щоб лишилися самі квіточки.

Варення з липового цвіту

Квіточки зважити. Їх має бути не менше 100 грам, але може бути і більше.

Варення з липи

Липовий цвіт необхідно ретельно промити під водою і дати їм час просохнути.

Воду поставити на вогонь та після закипання всипати цукор. Варити сироп необхідно до в’язкого стану на слабкому вогні (це приблизно 15 хвилин).

Варення з липового цвіту

Після цього в сироп треба висипати всі квіти.

Варення з липового цвіту

Коли квіти потраплять в рідину, сироп  зразу ж має стати золотаво-жовтого відтінку. Варити квіти ще 5-7 хвилин.

Варення з липи

Після того, як варення приготується, квіти треба витягти з сиропу, хоча декілька можна залишити для краси. Залити варення в підготовлені баночки і закатати спеціальним ключем.

Варення з липи

Щоб всередину не потрапило повітря, баночки треба поставити на кришки та прикрити зверху рушником. В такому положенні їх лишають до повного охолодження. Холодні баночки переставляють в темне місце, де вони і будуть постійно зберігатися.

Варення з липи

Весь процес приготування варення займе дуже мало часу, а користі від нього буде дуже багато. Адже за допомогою липового варення в холодну пору року можна покращувати імунітет, лікуватися від застуди і просто підіймати настрій цим літнім, неймовірним, свіжим ароматом липового цвіту.