Варення з лісових суниць

Варення з лісових суниць

Напевно, кожна людина в своєму житті пробувала хоча б раз ароматне і смачне варення з лісових суниць. Але, не кожен знає, яка корисна лісова ягода  для здоро’я дорослих і дітей.

Якщо вживати її щодня, то поліпшується травна система, робота серця, знижується артеріальний тиск. Також лісова полуниця добре допомагає від депресії. Росте вона, в основному, на відкритих ділянках біля лісу, де багато сонця. Ми щоліта всією сім’єю їздимо і збираємо полуницю. Щорічно варимо вариво по одному і тому ж рецепту, що зберігся ще від моєї прабабусі. Рецепт унікальний тим, що приготовлена по ньому заготівля заряджає енергією, дає людині життєву силу почати життя з чистого аркуша. Сподіваюся і вам стане в нагоді мій перевірений не одним поколінням господинь нашої сім’ї рецепт з покроково зробленими фото.

Складові заготовки дуже прості: на 1 кг лісових ягід потрібно брати цукру 1,2 кг.

Як приготувати варення з суниці лісової

Перед тим як варити варення з лісових суниць, їх потрібно перебрати від’єднати хвостики.

1

Плодоніжки можна висушити, потім заливати окропом і пити від високого тиску.

2

Перебрали полуницю від сміття, промиваємо ягоду в теплій воді і пересипаємо її в миску, в якій будемо варити варення. 3

Засипаємо цукром, перемішуємо, залишаємо на 3 години. За цей час суничка повинна дати сік.

Через три години ставимо варити на слабкий вогонь. Постійно потрібно помішувати, щоб варення не пригорало. Коли розчиниться весь цукор і варення закипить, засікати час 8 хвилин.

4

Рівно стільки потрібно часу, щоб варення зварилася до готовності. Вимикаєте газ і чекаєте, коли охолоне ягода. Розливаєте по банкам.

Зберігати смачне варення з лісових суниць слід в прохолодному місці. Воно може зберігатися до 5 років і не псуватися.

У зимовий час, будете відкривати баночку ароматної полунички і згадувати сонячні дні літа.

6