Варення з кульбаб. Рецепт: як зробити і чим корисно варення з кульбаб.

Варення з кульбаби – це дуже смачні і корисні солодощі, які взимку допоможуть укріпити імунітет та стануть прекрасним додатком до різних страв. А ще, варення дуже швидко готується.

Отже, щоб зварити золотаве варення з кульбаби, треба взяти:

  • квітки кульбаби – 400 штук;
  • цукор – 1,5 кілограма;
  • лимон – 2 штуки;
  • вода – 1 літр.

Лимони варять з кульбабками 10 хвилин. Отриманий відвар треба лишити настоюватися протягом 24-х годин. Потім масу необхідно відтиснути, процідити, додати цукор та варити 20-30 хвилин. Тим часом треба простерилізувати банки. Після цього розливаємо по них варення і закочуємо.

Такі солодощі варто зберігати в темному прохолодному місці. Ідеально – в погребі або підвалі.

варення з кульбаб
Фото. Варення з кульбаб.

Навіть одної баночки вистачить надовго, адже солодощі концентровані, тому достатньо однієї чайної ложечки, щоб підсолодити страву.

Ось так просто і легко можна зварити смачнюче та корисне варення з кульбаби.