Варення з кабачків з лимоном або апельсином – як ананас

Це варення стане визначною пам’яткою на вашій кухні. Лише різниця у тому, що на нього не лише приємно дивитись, а й куштувати. Запропонуйте його вашим найкращим друзям покуштувати. Скажіть, що воно зварене з ананаса з лимоном. Цікаво, чи повірять, що замість екзотичного фрукта, у їх блюдечкові звичайнісінький кабачок? Розкриємо вам секрет приготування цього вишуканого десерту. І приємний цитрусовий аромат буде супроводжувати ваші чаювання довгими зимовими вечорами. Густої консистенції, з цілими напівпрозорими кубиками з кабачка, ці ласощі мають меншу калорійність, чим інші види варення.

Рецепт насправді, неймовірно простий та під силу новачкам та досвідченим господиням. Запасайтеся смачними заготовками бурштинового кольору і дивуйте родичів та друзів. Цитрусовий аромат та легкість на шлунок завойовують все більше прихильників такого поєднання лимону з кабачком. Цілі шматочки варення просто тануть у роті, а баночки мають казковий вигляд, наче ви поклали у кожну по сонячному промінчику.

Варення з кабачків з лимоном або апельсином - як ананас

Список інгредієнтів для приготування лимонно-кабачкового варення

  • кабачки – 1 кг;
  • апельсин або лимон – 1 шт.;
  • цукор – 1 кг.

Як приготувати варення з кабачків з лимоном або апельсином

Молоденькі кабачки “Золотинка” найкраще підійдуть для приготування консервованої страви. Та, якщо немає цього сорту у жовтому кольорі, беріть ті, що у вас є. Відріжте плодоніжки та гарно помийте плоди. Якщо шкірка груба, то зріжте її, а якщо м’яка й ніжна — то не треба чистити. Покришіть тепер кабачки невеликими шматочками. У вас можуть вийти кубики, скибочки чи прямокутники — форма не принципіальна.

Плоди цитрусу потріть на тертушці. Смак вашого варення, як ви зрозуміли, буде із присмаком лимону, якщо ви його візьмете, та апельсиновим присмак, якщо це буде апельсин. Ніщо вам не заважає приготувати кабачки з цитрусовим тандемом – лимонно-апельсиновим.

Згортаємо усі подрібнені продукти гамузом у велику миску та пересипаємо цукром. Більш водянисті кабачки за ніч добре змастять суміш соком.

Золотавий десерт варити  краще в емальованій каструлі. Тож перекладіть туди відстояну масу й ставте на помірний вогонь. Кипіти повинно всього 15 хвилин. Перемішуйте, поки воно булькає у ємності.

Варення треба проварити 3 рази та після кожного разу – охолоджувати до кімнатної температури. Воно значно увариться і погустішає після триразового термічного оброблення.

Коли кабачки з цитрусом проваряться 3-ій раз, ще у гарячому стані насипайте готову суміш в скляні банки. І, завжди пам’ятайте, для будь-якого варення тара повинна бути простерилізованою.

Якщо ви брали масу продуктів, як ми зазначили, то отримаєте 2 пів літрових баночки варення бурштинового відтінку.

Потім перенесіть варення для подальшого зберігання у місце, де ви зазвичай ставите консервовані фрукти й овочі. Можете розмістити у холодильнику, якщо є місце або у шафу, куди не потрапляє сонячне світло.

Заготовка з кабачків – сюрприз до святкового столу. Домашня випічка з цією солодко-кислою масою виходить смачна і дуже ароматна. Спробуйте додавати продукт до тортів, рулетів, тістечок.

Якщо ви хочете створити ананасове варення з кабачків за іншим рецептом, ознайомтесь з ним на ютуб-каналі “Mirsovetov 777”.