Варення з грибів (лисичок, маслюків, рядовок) - італійський рецепт Mermelada de Setas

Варення з грибів (лисичок, маслюків, рядовок) – італійський рецепт Mermelada de Setas

Досить незвичний, але пікантний і приємний смак має варення з лисичок. У класичному італійському рецепті Mermelada de Setas використовуються виключно лисички, але, як підказує досвід, для такого грибового варення прекрасно підходять маслюки, рядовки і інші види грибів, які ростуть у нас у великій кількості. Головна вимога – обрані вами гриби повинні бути молоденькими і щільними.

На 1 кг грибів потрібно:

  • 300 гр цукру;
  • кориця і ваніль за смаком;
  • сік половини лимона;
  • 1 велике яблуко;
  • 200 гр води.

Як приготувати варення з грибів на зиму

Очистіть гриби, наріжте невеликими шматочками і складіть до каструлі. Якщо це лисички, то, щоб витягти з них гіркоту, залийте їх холодною водою і залиште їх на ніч. Маслюки замочувати не треба, їх достатньо почистити і можна відразу приступати до приготування.

Пересипьте гриби цукром, додайте воду і на дуже тихому вогні доведіть до кипіння. Шумівкою знімайте піну в міру її утворення і, таким чином, варіть незвичну заготовку 30 хвилин.

Очистіть яблуко і натріть його на крупній тертці або просто дрібно покришить. Додайте яблуко до грибів і варіть варення ще 30 хвилин.

За 5 хвилин до готовності додайте лимонний сік, ваніль і корицю.

Спробуйте гриби і, якщо вони все ще тверді, вимикайте вогонь і остудіть варення.

Занурювальним блендером подрібніть гриби, зробивши з них конфітюр, і знову встановіть каструлю на плиту. Доведіть грибне варення до кипіння і можна приступати до закрутки. Розлийте гарячу заготовку по чистим сухим банкам і закатайте кришки закаточним ключем.

Варення з грибів їдять охолодженим. Найчастіше його використовують як десерт до кави. Хоча, варення з грибів чудово поєднується з сиром, м’ясом і вином.

Зберігайте таке екзотичне для нас варення з грибів в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному місці. При правильному зберіганні ви завжди будете мати під рукою пікантне та смачне варення з грибів.

Як приготувати не менше пікантне грибне варення з печериць демонструє відео-рецепт.

А це ще один відео-рецепт ексклюзивного варення з грибів лисичок! Рубрика – Корисні поради.