Досить незвичний, але пікантний і приємний смак має варення з лисичок. У класичному італійському рецепті Mermelada de Setas використовуються виключно лисички, але, як підказує досвід, для такого грибового варення прекрасно підходять маслюки, рядовки і інші види грибів, які ростуть у нас у великій кількості. Головна вимога – обрані вами гриби повинні бути молоденькими і щільними.
Інгредієнти: Ваніль, Гриби, Кориця, Сік лимона, Цукор, Яблуко
На 1 кг грибів потрібно:
- 300 гр цукру;
- кориця і ваніль за смаком;
- сік половини лимона;
- 1 велике яблуко;
- 200 гр води.
Як приготувати варення з грибів на зиму
Очистіть гриби, наріжте невеликими шматочками і складіть до каструлі. Якщо це лисички, то, щоб витягти з них гіркоту, залийте їх холодною водою і залиште їх на ніч. Маслюки замочувати не треба, їх достатньо почистити і можна відразу приступати до приготування.
Пересипьте гриби цукром, додайте воду і на дуже тихому вогні доведіть до кипіння. Шумівкою знімайте піну в міру її утворення і, таким чином, варіть незвичну заготовку 30 хвилин.
Очистіть яблуко і натріть його на крупній тертці або просто дрібно покришить. Додайте яблуко до грибів і варіть варення ще 30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додайте лимонний сік, ваніль і корицю.
Спробуйте гриби і, якщо вони все ще тверді, вимикайте вогонь і остудіть варення.
Занурювальним блендером подрібніть гриби, зробивши з них конфітюр, і знову встановіть каструлю на плиту. Доведіть грибне варення до кипіння і можна приступати до закрутки. Розлийте гарячу заготовку по чистим сухим банкам і закатайте кришки закаточним ключем.
Варення з грибів їдять охолодженим. Найчастіше його використовують як десерт до кави. Хоча, варення з грибів чудово поєднується з сиром, м’ясом і вином.
Зберігайте таке екзотичне для нас варення з грибів в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному місці. При правильному зберіганні ви завжди будете мати під рукою пікантне та смачне варення з грибів.
Як приготувати не менше пікантне грибне варення з печериць демонструє відео-рецепт.
А це ще один відео-рецепт ексклюзивного варення з грибів лисичок! Рубрика – Корисні поради.