Варення з горобини червоної – рецепт як варити варення з горобини на зиму.

Багато людей несправедливо вважають, що варення з червоної горобини абсолютно неїстівне. Але якщо правильно зібрати ягоду – а конкретніше, після перших мінусових температур, то гіркота її покидає і варення з горобини вийде смачним і корисним. Регулярне вживання такої заготовки допомагає регулювати тиск і рівень холестерину.

Для 1 кг горобини потрібно взяти 1,5 кг цукру-піску, 750 мл фільтрованої води.

Як зварити смачне варення з червоної горобини.

Червона горобина

Червоно-плідну горобину необхідно викласти на деко і при низькій температурі тримати в духовці протягом мінімум 60 хвилин, а краще 120.

Після цього, ягоду потрібно опустити в дуже гарячу воду і варити 5 хвилин.

Далі, зваріть сироп з води і цукру і помістіть червону горобину в нього на 8 годин. Після закінчення цього проміжку часу поставте каструлю з ягодою в сиропі і проваріть.

Після того як варення почне закипати – зніміть ємність з вогню на 10 хвилин, а коли варення трохи охолоне – знову доведіть його до кипіння. Повторіть описану процедуру не менше 4-ох раз.

Після того, як в останній раз проварите горобинове варення, залиште його на плиті на 10-12 годин – щоб ягода краще ввібрала цукор.

Потім, сироп потрібно уварити окремо до необхідної консистенції, ягоди скласти в банки, залити гарячим сиропом і закатати.

Таке варення з горобини можна додавати в чай або компот або використовувати в якості начинки для випічки.