Смачне варення з гарбуза з лимоном стане справжнім сюрпризом, коли його подадуть холодним зимовим вечором до чаю. Звичайно гарбуз і вишуканий лимон – в цій домашній незвичній заготівлі працюють в тандемі і з’єднавшись, дивують чудовою смаковою гармонією.
Інгредієнти: Гарбуз, Лимон, Цукор
Як зварити варення з гарбуза в домашніх умовах
Варити варення починаємо з того, що готуємо сироп з 1 кг цукру і 1 склянки води.
Потім, в киплячий сироп закладається 1 кг гарбуза, нарізаного найтоншими часточками, і один свіжий лимон, прокручений через м’ясорубку або натертий на крупній тертці. Перед прокручуванням необхідно обов’язково видалити насіння, щоб вони не надали непотрібної гіркоти, а ось шкурку можна залишити. Бажано лимон покласти в самому кінці півторагодиного варіння варення – так цитрусовий аромат збережеться краще.
Гарбузове варення з лимоном можна зберігати навіть під пергаментом, тобто, закручувати його немає необхідності. Наявність натуральної лимонної кислоти, природного консерванту, забезпечує таку надійність заготовки.
Як бачите, рецепт варення дуже простий і зробити його на зиму самостійно в домашніх умовах легко. Головне, щоб Вам хотілося приготувати що-небудь незвичайне.