Чорноплідна горобина не гірчить, як її рідна сестричка – червона горобина, але у черноплодки є інший мінус – ягода в’язка, з грубою шкіркою, тому, свіжої ягоди багато не з’їси. Але поєднувати її з іншими ягодами або фруктами не варто.
Інгредієнти: Вода, Лимонна кислота, Цукор, Чорноплідна горобина
Краще варити варення з чорноплідної горобини, але бажано додати зовсім небагато лимонної кислоти. Кислота зніме в’язкість і створить приємний післясмак. Свій дуже простий рецепт варення пропоную зварити і вам. Покроково зроблені фото проілюструють приготування заготовки.
На 1 кг чорноплідної горобини вам знадобиться стільки ж цукрового піску, 2/3 склянки води і на кінчику ножа лимонної кислоти.
Як зварити варення з чорноплідної горобини на зиму
Сік плодів горобини забарвлює все – від рук до кухонного посуду, тому, промивати її треба під сильним струменем холодної води. При цьому спливуть ниточки-павутинки, листочки, гілочки і плодоніжки ягід. Під час цієї процедури відразу можна вимити ягоду, позбутися від сміття і не пофарбувати посуд і руки.
Визначену рецептом кількість води виливаємо в каструлю, ставимо на сильний вогонь, щоб вона швидше закипіла. Додаємо 2/3 норми цукру, помішуємо в процесі слабкого кипіння до його повного розчинення.
Чайною ложечкою відміряємо лимонну кислоту і додаємо в уже готовий киплячий цукровий сироп!
Опускаємо ягоди в киплячий сироп. Піни майже не буває, адже ягоди добре промиті.
На середньому вогні варимо варення 15 хвилин, прибираємо з вогню.
Засипаємо заготовку залишками цукру, залишаємо на дві години.
Коли цукор повністю розчиниться, то варення з черноплодки треба варити ще 15 хвилин. Тепле варення розливаю в трилітрові банки. На цей раз до повної банки трішки не вистачило. ?
Зберігається таке домашнє варення з чорноплідної горобини відмінно, не зацукровується і не кисне.
Ну а спробувати таку вкусняшку можна відразу, з оладками або млинцями. А можна і просто з чайком. ?