Одна з найперших весняних ягід це красуня полуниця, і ягідку цю мої домочадці люблять як в сирому вигляді, так і у вигляді варення та джемів. Полуниця сама по собі ягода дуже ароматна, але цього разу я вирішила в полуничне варення додати пелюстки чайної троянди. І вийшло у мене неймовірно ароматне та смачне асорті – варення з чайної троянди і полуниці. Ягоди полуниці не розварилися, зберегли форму і залишилися целенькими. А як дивовижно пахне таке домашнє полуничне варення з чайною трояндою ви зможете дізнатися, приготувавши зимові ласощі для своїх домашніх за моїм перевіреним рецептом з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Лимонна кислота, Пелюстки чайної троянди, Полуниця, Цукор
Складові:
- пелюстки троянди чайної – 300 гр;
- полуниця – 400 гр;
- вода – 100 мл;
- цукор – 600 гр;
- кислота лимонна – 2/3 ч.л.
Як зварити варення з чайної троянди і полуниці
Перш ніж почнемо варити, займемося підготовкою інгредієнтів для нашої заготовки. Нам потрібно буде ягоди полуниці покласти в друшляк і сполоснути їх під проточною холодною водою.
Потім, відриваємо у ягід хвостики, попутно видаляючи роздавлені, якщо такі є. Варення ми будемо готувати з стиглої і целенької полуниці.
Кладемо відібрану полуницю у велику миску і туди ж висипаємо половину цукру, що треба за рецептом. У моєму випадку це 300 гр. Даємо постояти пару годин при кімнатній температурі, щоб ягоди пустили сік.
Тим часом, ми займемося пелюстками троянди. Якщо троянду ви придбали на ринку, то пелюстки бажано промити та просушити. Я троянду для варення нарвала у себе на дачі і обмежилася тим, що ретельно перебрала пелюстки, щоб видалити злегка підв’ялі.
Тепер, нам потрібно приготувати цукровий сироп. Наливаємо в сотейник воду і висипаємо 300 гр. цукрового піску, що залишився від вказаної норми. Ставимо сотейник на вогонь і сироп доводимо до кипіння, постійно помішуючи його ложкою.
Після цього, сиропом заливаємо перебрані пелюстки чайної троянди і залишаємо їх настоюватися на дві години.
Полуницю, що пустила сік з’єднуємо з пелюстками троянди в сиропі і додаємо лимонну кислоту.
Все разом доводимо до кипіння, знімаємо пінку, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на чотири години.
Після цього, ще раз потрібно закип’ятити полуничне варення з чайною розою та дати йому настоятися ще три-чотири години.
Див. також: Смачне густе полуничне варення з цілими ягодами
І в третій раз доводимо нашу заготовку до кипіння, прибираємо вогонь до мінімуму і, помішуючи ложкою, уварюємо десять хвилин.
Розфасовуємо ароматну солодку заготовку у заздалегідь підготовлені скляні баночки і закупорюємо кришками.
Варення з полуниці і пелюсток троянди чайної вийшло дуже красивого яскраво-малинового кольору.
У нього неповторний тонкий аромат і дуже ніжний смак. І, оскільки чайна троянда є природним антибіотиком, наше домашнє варення не тільки смачне, але ще й корисне для організму.
Для профілактики застуди кожен день досить з’їдати кілька ложок ароматного і приголомшливо смачного варення з пелюсток чайної троянди і полуниці.