Варення з брусниці з яблуками на зиму – простий рецепт як зварити брусничне варення з яблуками.

Використовувати принцип асорті при заготовлюванні варення чи повидла люблять багато господинь. По-перше, це робить смак більш багатим та оригінальним, а по-друге, якщо ви отримали в руки невелику порцію унікальних ягід, до них можна додати ті, що більш доступні. Та таким чином, ви отримаєте більшу кількість банок із неймовірними ласощами.
Ознайомтесь із цікавим рецептом ароматного домашнього брусничного варення з яблуками. Цей фрукт і ягода в ідеальному поєднанні здивують гурманів із досвідом. Смак брусниці більш яскравий і цей рецепт заготовки, як кажуть “розійдеться по рукам” або через соцмережі дуже швидко. Отже, досить базікати, давайте вже починати готувати.

Пропорції для заготовки:

  • 0,5 кг стиглих ягід брусниці;
  • 0,5 кг літніх, солодких сортів яблук, вибирайте із «коричних», це відома “Антонівка” або “Аніс”;
  • 1300 грам цукру;
  • 1 стакан води.

Як варити варення з брусниці з яблуками на зиму.

брусниця

Підготуйте брусничні ягідки. Для цього переберіть їх, відкинувши недозрілі. Промийте під проточною водою та піддайте процесу бланшування. А саме, залийте киплячою водою на кілька хвилин, а потім пересипте у холодну рідину із льодом. Ягідки стануть м’якші, але збережуть свою форму.

Переходимо до підготовки яблук: помийте їх та почистьте верхню шкірку. Переріжте на половинки та видаліть серцевину з насінням. Поріжте тепер яблука на невеликі тонкі шматочки товщиною десь 7 – 8 мм. Яблучні часточки так само, як і брусницю, пробланшуйте кілька хвилин і потримайте у холоді.

Візьміть емальовану каструлю, куди може поміститись об’єм яблучно-брусничного асорті. Зваріть сироп із води та цукру і залийте ним сировину для подальшого приготування варення.

Дуже гарне варення з брусниці тепер хай вариться на слабкому вогні. Кухня наповниться казковим ароматом, а кусінчики яблук забарвляться у яскраво червоний колір. Помішуйте постійно масу та хай булькає до самої готовності.

Простерилізуйте скляні банки та після закінчення варіння заповніть їх гарячим асорті. Закупорте щільно кришками. Переставте заготовки у сухе прохолодне місце без проникнення сонячного світла.

З осені і до самої весни смачне брусничне варення буде дуже доречним під час чаювання. Та, якщо ви любите пекти пироги та створювати різноманітні десерти, використовуйте варення у якості начинки. Навіть на білому хлібові чи пишній булочці ця солодка казка з фруктово-ягідної країни додасть гарного настрою вам та вашим рідним.

А ось іще один рецепт брусничного варення у відео від вправної господині Надії: