Бананове варення – не самий звичайний десерт, але тим не менш, хто спробував його смак хоча б один раз, полюбить його назавжди. Бувало у вас таке, що ви купили недозрілі банани. На смак вони ніякі, хоча аромат є. Саме з таких бананів і виходить дуже смачне бананове варення. Готувати варення з бананів легко і з цим впорається навіть недосвідчена господиня. Переходимо до рецепту приготування екзотичного варення.
Інгредієнти: Банани, Лимон, Цукор
На знадобиться:
- 1 кг бананів;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка води;
- сік одного лимона.
Перше, що треба зробити, це очистити банани від шкірки і нарізати “коліщатками”.
Пересипте їх цукром, полийте лимонним соком і дайте їм полежати 10-15 хвилин. Довше тримати їх немає сенсу, адже, зелені банани не пустять багато соку.
Налийте в каструлю з бананами стакан води і поставте варитися на тихий вогонь. Помішуйте варення дерев’яною ложкою або лопаткою і варіть, поки дольки бананів не набудуть прозорості. Потрібний на це час, зазвичай, залежить від кількості бананів. Скажімо, якщо в каструлі 1 кг бананів, варити їх треба близько 25 хвилин.
Розлийте варення по банках і закатайте про запас. Як ви самі бачите, рецепт неймовірно простий і щось зіпсувати тут просто неможливо. Якщо для приготування ви візьмете перезрілі банани, то отримаєте банановий джем, що теж дуже смачно.
Дивіться відео-рецепт як приготувати варення з бананів легко та швидко.