Варення з аличі з кісточками – рецепт на зиму густого смачного аличевого варення.

Аличеве варення приготовлене таким способом, не вимагає тривалого варіння, виходить густе і з відмінним ароматом, зберігаючи всі корисні властивості аличі.

А тепер, як приготувати варення з аличі на зиму в домашніх умовах. Рецепт опишемо покроково і зрозуміло навіть для початківців.

Варення з аличі з кісточками - рецепт

Плоди аличі перебрати і ретельно вимити. Варити варення можемо як із зеленої, так і з жовтої аличі.

Щоб сироп рівномірно проникав під час варіння і настоювання в плоди, кожний з них необхідно проколоти в декількох місцях використовуючи шпажку або зубочистку.

Цукор в кількості 1,4 склянки розчинити в 1,5 склянці води і зварити сироп, яким в гарячому вигляді заливають наколоти аличу.

Потім, потрібно залишити просочуватися плоди сиропом на добу.

Після закінчення цього часу настояний сироп необхідно злити в окрему посудину і дати закипіти.

Далі, гарячим сиропом повторно заливають сливи і залишають настоюватися.

Через добу все разом ставимо на вогонь і доводимо до готовності, стежачи за тим, щоб варення не переварити і не пригоріло. Готовність варення можна визначити по прозорості плодів і їх рівномірному розподілу в сиропі.

Готове варення повинно охолонути. Потім його перекладають в сухі чисті банки. Варення можна закатати кришками, а можна закрити пергаментом, щільно обв’язавши шийку банки.

Для зберігання варення бажано винести в холодне місце. Якщо ж Вам доводиться зберігати аличеве варення в досить теплому місці, то, щоб варення не закисало і не пліснявіло, можна засипати його зверху півсантиметровим шаром цукрового піску.

Варення з аличі з кісточками є прекрасними ласощами. Його, також, можна використовувати при приготуванні різних кондитерських виробів, десертів і як начинку.