Варення з аличі з кісточками на зиму – рецепт швидкий і простий, а аличеве варення – красиве і смачне.

Алича – один з сортів сливи, який прекрасно можна консервувати, як компот чи варення. Пропонуємо ознайомитись із домашнім рецептом гарного на вигляд та дуже цікавого на смак варення з аличі з кісточками. Річ у тім, що цим способом заготовку не потрібно довго варити, а сливові ласощі вийдуть смачними й будуть зберігатися дійсно чудово. До того ж, корисні речовини у цілих плодах залишаться у більш первозданному вигляді, чим у варенні, яке вариться тривалий час.

Етапи приготування варення з аличі.

алича

Для того, щоб приготувати варення візьміть 1 кг аличі. Та потім сюди додайте 1,5 кг цукру та 3 склянки води.

Приготуйте сироп. Для цього у воду, що закипіла, висипайте цукор. Перемішайте добре та хай рідина прокипить кілька хвилин.

У слив повідривайте плодоніжки. Перемийте у проточній воді та викладіть у друшляк, щоб алича була без вологи.

У каструлю, в яку добре вміщується друшляк, налийте води та доведіть до температури 80 °С. Потім занурюйте друшляк з аличею та тримайте так п’ять хвилин.

Кожен плід тепер попроколюйте чимось гостреньким, наприклад чистим шилом. Але не голкою, бо там крайчик інколи відламується.

Надалі, після такого обробляння залийте фрукти киплячим сиропом. Хай ця суміш постоїть 3-4 години.

Та це ще не все. Аличу ще слід проварити 30-35 хвилин на помірному вогні. Згортайте зайву пінку з варення, як воно почне кипіти. І лише після цього фруктовий гарячий десерт готовий для пересипання у стерилізовані банки. Як завжди, скляну ємність з готовим варенням герметично закрутіть.

Сливова смакота тепер може відправитись чекати зими у погріб, льох чи навіть у шафу звичайної квартири.

Аромат у цієї консервованої фруктової заготовки незабутній. Висипте у прозоре блюдце та куштуйте до чаю чи іншого гарячого напою.