Варення з айви терте – як зварити густе айвовое варення на зиму смачно і просто.

Цей рецепт айвового варення легко приготує навіть сама недосвідчена господиня, так як для його приготування знадобиться мінімум часу, а процес варіння не становить жодних труднощів.

Як приготувати терте варення з айви.

айва

Беремо стиглі і неушкоджені плоди айви, які необхідно ретельно вимити. Потім розрізаємо їх на 4 частини, щоб легше було видалити насіннєве гніздо, і натираємо підготовлені шматочки айви на крупній тертці.

Натерту айву зважуємо. Розміщуємо 1 кг цієї маси в каструлю і заливаємо 4 склянками води.

Проварюємо айву в воді близько півгодини, потім поступово додаємо 2 кг цукру і варимо вариво на повільному вогні до готовності. Готовність джему визначаємо пробою краплі. Якщо крапля гарячого варення швидко застигає і не розпливається на тарілці, його можна знімати з вогню. Готове варення з айви має красивий темно-рожевий колір. Аромат же, через комп’ютер передати просто неможливо.

Гарячий джем розливаємо в чисті готові банки і закатуємо кришками.

Коли банки охолонуть, їх необхідно винести на холод для подальшого зберігання. Якщо немає можливості тримати банки з заготівлею в погребі, їх можна помістити в холодильник на нижню полицю. Густе варення з айви настільки смачне, що банки з ним довго не затримаються в холодильнику, і місце швидко звільниться.

Айвове варення – це прекрасні самостійні ласощі, які буде доречно використовувати під час чаювання. Крім того, з айвового джему виходять смачні начинки для млинців, пиріжків та інших борошняних і кондитерських виробів.