Варення “П’ятихвилинка” з малини з цукерковим ароматом має усі шанси стати улюбленими ласощами дорослих та діточок. Кожна ложка малинової хмаринки із банки – нагадує вишуканий французький конфітюр. Ця фруктова заготовка дійсно швидко готується. Малинові солодощі споживайте на сніданок, до чаювань із друзями, а також під час лікування застуди.
У вас перед очима домашній рецепт цього казкового варення. Ви ще думаєте, готувати його чи ні? Не має значення, чи часто ви буваєте на кухні, щоб приготувати щось смачненьке чи створюєте кулінарні дива кожного дня.
Як тільки до ваших рук потрапили 1,5 кг ягід малини, мерщій до магазину за цукром. Його вам треба 2,4 кг по цьому рецептові. З масою цих продуктів ви отримаєте аж 3 літри смачного варення. А, якщо це перекласти на кількість гарненьких баночок, то у вас буде ціле малинове багатство.
Як швидко приготувати зимову заготовку з соковитих ягід малини
Малина, як ви знаєте, ягідка дуже тендітна, тому до моменту проварювання поводьтеся з нею акуратно. Усю малину викладіть у друшляк. А в окремій мисці приготуйте слабкий соляний розчин. Для цього 1 чайну ложку солі розведіть у 3-х літрах рідини. Малину у друшляку занурте у солону воду. Через 15-20 хвилин виймайте. Така процедура вижене із плодів дрібних черв’ячків і комашок. Якщо ви побачили, коли,так звані, дрібні садові жителі повилазили на краї друшляка, виловіть їх ложкою та відкиньте. Потім підіймайте друшляк та потримайте, поки збіжить уся вода.
Промити ретельно малину під струменем проточної води доведеться ще раз, щоб позбутися від пилу та зовсім дрібного сміття. Після стікання води, пересипайте максимально обережно у каструлю для варіння. Зверху висипте суцільно шар. Через деякий час ягоди пустять сік і ви побачите рожево-червоні плями зверху на цукрі.
Настоятись у цукровому сиропі малина повинна приблизно добу. Тепер каструлю ставте на плиту та вмикайте на помірний вогонь.
Слідкуйте, коли варення закипить. Потім повільно, але не відходячи від каструлі, раз у раз перемішуйте його на протязі 5-и хвилин. Гасіть вогонь, а із ще гарячого варення-п’ятихвилинки знімайте всю піну. Ємність із малиновою насолодою накрийте сухим рушником. Відставте з плити та чекайте, поки воно зовсім охолоне.
І поки малинова смакота чекає, щоб її переклали для подальшого зберігання, займіться банками. Простерилізуйте їх парою по 15 хвилин кожну. Кришки теж бажано прокип’ятити 5 хвилин 5 в маленькій каструлі. У кожну ще гарячу баночку заливайте варення, а потім скляні ємності зі смачними ласощами закотуйте кришкою.
Отже, якщо ви все зробили правильно за рецептом, то ви зараз стали дипломованим малиновим кулінаром. А, якщо серйозно, то поздоровляємо вас із закінченням цієї відповідальної справи. І рекомендуємо зберігати малинове варення, приготоване в домашніх умовах у погребі, підвалі, або холодильнику.
Ароматний десерт – найкращий до трав’яного чаю. Додавайте ложку малинового варення до вівсяної каші. Можна фантазувати здобну випічку з малиновою начинкою. Багато кулінарних ідей втілюються із цим варенням швидкого приготування.
Якщо ви краще сприймаєте відео про гарячу переробку малини, то перегляньте у сюжеті про тонкощі варіння варення-п’ятихвилинки. Розповідає та показує вправна господиня Наталя Кім.