Варення із зелених слив з кісточками: старовинний рецепт смачного і цілющого сливового десерту.

Довгасті і пружні сливи – «угорки» надзвичайно смачні в стиглому стані. Але і зеленими вони можуть бути не менш приємні на смак, якщо зварити з них ароматне і смачне домашнє варення. Тому, виставляю рецепт нашого домашнього варення із зелених слив.

Рецепт цієї заготовки простий, але вимагає акуратності і дотримання чіткої послідовності дій.

Як приготувати варення з зелених слив – покроково.

Зелені сливи Угорка

400 грамів «угорки» промийте, озбройтеся голкою і тазом, наповненим водою. Проколюйте шкірку кожної сливи і кидайте плоди в холодну воду.

Закінчивши, змініть воду на чисту і поставте майбутнє варення на вогонь.

Коли закипить – сливи повинні спливти на поверхню. Як тільки це сталося, зніміть таз.

Дочекайтеся, коли ягоди охолонуть і опустяться на дно.

Знову поставте таз на плиту.

Як тільки сливи почнуть підніматися на поверхню, в черговий раз зніміть варення з вогню і відкиньте плоди на друшляк.

Тепер прийшов час приготувати сироп для слив – 400 грамів цукру на дві склянки води – закип’ятити і остудити.

Складіть сливи в банки і залийте холодним сиропом. “Угорка” повинна настоятися в такому стані не менше доби.

Через 24 години злийте сироп, додайте в нього ще 200 грамів цукру, закип’ятіть, остудіть і знову залийте ним сливи ще на добу.

Останній етап варіння – найвідповідальніший. Після доби злийте сироп, висипте в нього ще 200 г цукру і знову поставте на вогонь.

Акуратно викладіть в киплячий сироп сливи.

Ледве варення закипить, зніміть його з вогню і охолодіть.

Потім знову поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.

Повторюйте цю процедуру 2-3 рази. Головне, щоб в процесі варіння слива не встигла розваритися.

У банки розливати потрібно вже остигле варення.

Таке варення із зелених слив не просто ласощі – це відмінний засіб для профілактики тромбозів, гіпертонії, зміцнення нервової системи і поліпшення процесів кровотворення. Такий ось смачний і корисний десерт зі слив виходить.