В’ялені яблука – рецепт заготівлі та приготування яблук на зиму в домашніх умовах.

В’ялені яблука готуються досить легко. При цьому, витрачені на їх приготування зусилля, не співмірні з ціною в магазині на такі ж в’ялені плоди. Одним словом, такі заготовки з яблук варто робити на зиму самостійно.

Ну а тепер рецепт, як в’ялити в домашніх умовах.

яблука

В’ялені яблука готуються з стиглих непошкоджених плодів. Умова цілісності має дотримуватися, щоб часточки були красивими.

Взяти плоди і спеціальним пристосуванням видалити з них серединку з насінням, а потім нарізати плоди кружечками.

Часточки скласти в широкий таз або каструлю, намагаючись, щоб вони лежали плазом.

Кожен шар яблук пересипати цукром – його взяти 100 г на 1 кг підготовленої сировини.

Яблука накрити чистою полотняною серветкою, на неї покласти плоску тарілку, а зверху – невеликий гніт.

Через кілька годин, коли яблука пустять сік, злити його (сік в подальшому використовувати для варіння компотів або киселів).

Яблучні дольки розкласти в один шар на лист для випікання пиріжків і поставити його в духовку. Вона повинна бути розігріта до температури 65°С. Для цих же цілей можна використовувати і електричну сушарку.

Коли яблука добре підсохнуть, але ще будуть еластичними, перекласти їх в банки.

Такі смачні в’ялені яблука взимку можна подавати до чаю замість цукерок. Якщо ж був урожайний рік і Ви їх приготували дуже багато, то можете навіть робити начинку для солодких домашніх пирогів. Такий ось смачний домашній рецепт заготовки з яблук.