Існує дуже багато рецептів як зробити в’ялену курячу грудку в домашніх умовах. Взявши за основу один з них і проявивши трохи фантазії, я розробила власний оригінальний рецепт приготування в’яленої курки, вірніше, її філе.
Інгредієнти: Базилік, Вино, Кріп, Кумін (зіра), М'ясо курки, Паприка, Перець гіркий, Порошок із сушених томатів, Сіль, Чебрець, Чорний перець мелений
Індивідуальність і оригінальність мого рецепту в тому, що перед в’яленням я мариную м’ясо курки у вині з додаванням різних спецій. Пряні трави передають м’ясу свій неповторний аромат, а вино дає легку приємну кислинку.
Потрібні інгредієнти:
- грудки курячі (тільки філе без шкіри і кісток) – 3 шт.;
- вино сухе біле або рожеве – 200 мл;
- сіль – 2 ст. лож.;
Прянощі сушені та мелені беремо по 0,5 ст. лож.:
- базилік;
- перець чилі;
- порошок із сушених томатів
- перець чорний;
- паприка;
- кріп;
- зіра;
- чебрець.
Як приготувати в’ялену курячу грудку в домашніх умовах.
Для початку нам необхідно філейні частини курячих грудок промити і обсушити паперовими серветками.
Далі, ми змішуємо спеції і сіль. Хочу зауважити, що прянощі я підбирала згідно своїх уподобань, якщо якась з пряних трав Вам не до душі, можна її замінити на свій смак.
Потім, нам потрібно шматочки м’яса щедро натерти сумішшю солі і спецій і укласти в посуд для маринування. Використовуйте тільки половину пряної суміші.
Укладені курячі грудки в спеціях зверху заливаємо сухим вином з рожевого або білого винограду. Темно-червоне вино краще не використовувати, смак м’яса воно не зіпсує, але грудки забарвляться в бордовий мало естетичний колір.
Далі прибираємо м’ясо в маринаді в холодильник на 36 годин. За цей час необхідно тричі перевернути курячі грудки. Робимо це для того, щоб м’ясо рівномірно промаринувалося.
Після доби маринад необхідно злити, а м’ясо гарненько вимити від залишків вина і спецій і обсушити паперовими серветками.
Тепер, наші курячі грудки повторно натираємо пряною сумішшю, загортаємо їх у харчову плівку і прибираємо в холодильник ще на 36 годин.
Далі, прянощі і сіль змиваємо з м’яса, знову просушуємо його паперовими серветками і вивішуємо для в’ялення в прохолодне сухе місце на 24-48 годин.
Готові в’ялені курячі грудки потрібно зберігати в холодному місці, попередньо загорнувши їх у вощений папір.
Таке домашнє в’ялене м’ясо дієтичне, натуральне, без будь-яких шкідливих добавок, дуже смачне і відмінно виглядає в якості м’ясної нарізки. З курячими грудками виходять дуже смачні бутерброди до чаю, дітям до школи або на роботу.