Універсальна ікра з болгарського перцю на зиму – як приготувати ікру в домашніх умовах.

Солодкий болгарський перець зробить будь-яку страву набагато привабливішою. А приготована з помідор, перців і моркви з цибулею ікра, крім того, що є самостійним смачним блюдом, прекрасно доповнить і поліпшить взимку смак будь-яких ваших перших і других страв. Не полінуйтеся, зробіть в домашніх умовах ікру з болгарського перцю, тим більше, що це дуже простий рецепт.

Необхідні продукти: перець солодкий – 5 кг, морква – 300 г, цибуля 400 г, 200 г помідорів, 2 склянки олії – будь-якої рослинної, сіль – 50 г, 2 столові ложки оцту, чорний і запашний перець – по 5 грам, корінь петрушки – 30 грам.

Як приготувати ікру з перцю на зиму.

Солодкий болгарський перець

Чистий, сухий і змащений маслом перець запікаємо в духовці.

Коли він стане м’яким виймаємо з духовки, очищаємо шкірку і видаляємо насіння.

Тепер наш перець чекає м’ясорубка. Краще взяти решітку з найбільшими отворами і пропускаємо через неї перець.

Тепер прийшла черга помідорів. Теж пропускаємо їх через м’ясорубку і відправляємо на вогонь. Нехай уварюється приблизно рази в два. При уварюванні не забуваємо регулярно помішувати.

Ріжемо соломкою чисту моркву і петрушку, злегка обсмажуємо і відставляємо.

Цибуля, порізана кільцями, теж відправляється за корінням на обжарку.

Як тільки томатна паста досягне потрібного обсягу додаємо туди те, що ми підготували, присмачуємо сіллю, спеціями і варимо ще хвилин десять.

Швиденько розфасовуємо по банкам.

Стерилізуємо від 70 до 80 хвилин. Тривалість проведення цієї процедури залежить від обсягу банок: 0,5 літрова або 1 літрова.

Така ікра з болгарського перцю називається ще універсальною ікрою. Її добре додавати в м’ясні страви, відмінно – в борщ, дивно смачна вона з макаронами. А якщо просто покладете її на свіжи хлібець – отримаєте справжнє задоволення.