Цибулевий сік не найсмачніший напій, але це універсальні ліки від багатьох хвороб. Ефірні масла і природні фітонциди діють як найпотужніший антибіотик. Причому, цибульний сік можна застосовувати не тільки внутрішньо, але й зовнішньо. Є безліч рецептів зміцнюючих масок для волосся, примочок для ран … і всі вони вимагають головного інгредієнта – сік з цибулі. Для приготування соку цибулі можна використовувати будь-яку цибулю – сорт і розмір не має значення. Головне, щоб основа здоровою, не гнилою, міцною і без цвілі.
Інгредієнти: Цибуля ріпчаста
Як приготувати цибулевий сік в домашніх умовах
Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і подрібніть будь-яким зручним для вас способом. Більш стійкі труть цибулю на терці, але також можна використовувати блендер або м’ясорубку.
Складіть цибульну кашку в складену в декілька шарів марлю і відіжміть сік.
Тепер цибульний сік готовий. Його можна злити в баночку і використовувати за призначенням або приготувати цибулевий сироп.
Пропонуємо до перегляду і відео-рецепт як приготувати сік з лука в домашніх умовах.
Зазначу, що немає сенсу заготовлювати багато соку з лука на зиму. По-перше, цибуля в наших краях не є дефіцитом і не варто займати банки і місце в коморі. А по-друге, ефірні масла в цибулі швидко вивітрюються і навіть в закритій тарі, в холодильнику, не варто його зберігати більше 3-4 днів. Краще робити цибульний сік невеликими порціями, в міру необхідності.