Що може бути смачніше за яблука? Натуральні та дуже корисні цукати з яблук. Таким оригінальним ласощам зрадіє дорослий та дитина. Неймовірно простий та унікальний рецепт цукатів може приготувати навіть недосвідчена господарка. Яблука дуже багаті на пектин — тому це дійсно корисні солодощі. Аромат кориці та приголомшливий вигляд цих цукатів нагадує вишукані льодяники. Хоча б раз спробуйте приготувати яблучні цукати в домашніх умовах. Потім будете ділитись цим рецептом з усіма друзями та родичами.
Інгредієнти: Апельсин, Гвоздика, Кориця, Цукор, Яблука
Отже, ви готові дізнатись, які складові входять до цієї солодкої страви?
Для яблучних цукатів вам потрібно:
- яблука – 15 шт.;
- цукор – 400 грам;
- вода – 500 мл;
Для присипки:
- цукор – 2 склянки;
- кориця;
- гвоздика;
- цедра апельсина.
Як зробити цукати з яблук.
Перемийте яблука під проточною водою. Розріжте на чотири частини та видаліть насіння, а серцевину зоставте. Обсипте її заздалегідь висушеною цедрою апельсину.
Готуємо сироп.
Для цього у широку миску вилийте воду та розчиніть цукор. Почекайте, поки розчин забулькотить. Кидайте тепер у миску порізані яблука. Зменште вогонь та кип’ятіть яблучні четвертинки до прозорого вигляду. Вони можуть також злегка підрум’янитись.
Обробка пахучими спеціями.
На цьому етапі вийміть яблука із киплячого густого сиропу ложкою. Густо пересипте їх ароматно-солодкою сумішшю. Підготуйте її заздалегідь — перемеліть гвоздику, цукор, корицю та апельсинову цедру. Поверніть перетрушені шматочки яблук назад до сиропу. Якщо води у мисці, де киплять яблука, зовсім мало, можете їх пересипати прямо у цій ємності та акуратно перемішати.
Продовжуйте готувати яблучні шматочки на помірному вогні. Перевертайте їх з боку на бік обережно, без поспіху.
Приготування цукатів, це, практично, виварювання їх у сиропі, поки не википить уся рідина. На етапі, поки яблучка домлівають і води залишилося зовсім на дні, включаємо духовку і прогріваємо її до максимуму. Надалі ви будете перекладати цукати у майже готовому вигляді у форму для запікання. Не забудьте її застелити пергаментним папером або фольгою.
Ще гарячі четвертинки яблук перекладіть у форму і гарно пересипте цукром. Поставте форму в духовку і закривши, вимкніть духовку. Цукати й внутрішня частина духовки повинні охолодитись одночасно. Через годинку чи півтори вийміть цукати, але ще не перекладайте у тарілку. Знову трішки пересипте цукром, перегорніть та поставте у духовку, що знову була максимально прогрітою. І вимкніть її після того, як закриєте дверцята приладу.
Умови зберігання та способи використовування.
І лише після другого перебування у духовці, цукати з яблук стають саме тими солодощами, які вже можна споживати. Перекладіть усі шматочки у скляну банку. Відріжте пергамент розміром, трохи більшим за горлечко банки й збризніть на нього спиртом. Закрийте зверху ємність та підв’яжіть будь-якою мотузкою. Можна зверху склеїти щільно целофаном. Деякі господині використовують харчову гнучку плівку. Якщо у вас є така, то це буде ще кращим варіантом закорковування цукатів для подальшого зберігання.
Погляньте, які вони гарні вийшли. З янтарним відтінком, це справжній смак дитинства, який доступний і для дорослих. Натуральні та смачні яблучні цукати зберігайте без впливу сонячного проміння та у прохолодному місці. Якщо ви встигнете перед апетитом маленьких ласунів, то вам пощастить використати неймовірно казкові цукати з яблук для прикрашення випічки, тортиків, морозива, тістечок, солодких бутербродів та інших домашніх смаколиків.