Чого тільки ми не вигадуємо, прагнучи чимось порадувати і здивувати домашніх! Цукати з ревеню, приготовлені в домашніх умовах на зиму – унікальний варіант поєднати приємне з корисним. Так, зовні вони програють своїм побратимам з цього класу ласощів. Але незвичайні заготовки, точніше, їх неповторний смак – ця легка і не схожа ні на що нотка кисло-солодкого присмаку, схожа на улюблені дітьми жувальні цукерки з мармеладу …
Інгредієнти: Вода, Ревінь, Цукор, Цукрова пудра
Зміст
Скільки часу піде на підготовку?
Звичайно, це залежить не тільки від кількості приготовлених продуктів, з яких ви вирішили зробити заготовки на зиму. Це залежить від способу приготування цукатів.
Способи приготування
Способів приготування три. Наприклад, духовка (при розігріві до 100 градусів, а потім 35-40) впорається з цим завданням годин за п’ять. Якщо це буде сушарка, то там треба встановити відповідний режим. Якщо сушити цукати з ревеню в кімнаті, то тут доведеться почекати доби троє-четверо.
Так, тут доведеться потрудитися. Та й часу не пошкодувати. Але в підсумку вийдуть такі ласощі – смачні, корисні і дуже оригінальні. І десерт відмінний, і перекус нешкідливий для талії. Та й тим, хто любить постити, це ідеальний варіант.
Складові
- 2 кг ревеню
- 600 мл води
- 2400 г цукру
- 3-4 ст.л. цукрової пудри
Приготування цукатів з ревеню в духовці
Перш ніж перейдемо до обробки ревеню, зверніть увагу на його кількість – мова про той, що вже пробланшований. Адже інакше свіжого доведеться брати на грамів 400 більше, адже без відходів не обходиться. Отже, приготуємо продукти, які допоможуть нам перетворити ці симпатичні зелені стебла в привабливу смакоту. А саме на стіл відправимо, крім ревеню, цукор і воду.
Очищати ревінь не так вже й складно, але треба знати нюанс. Бажано не зрізати товстий шар при очищенні. Один раз надріжте, і побачите, до яких пір знімати зайве. Після очищення треба стебла нарізати. Нехай це будуть скибочки розміром близько двох сантиметрів.
Розмістимо в глибокій посудині воду на газ. Вона повинна закипіти. Після чого вкладаємо в неї поступово шматочки ревеню. Доводимо до кипіння воду. Наше завдання – пробланшувати ревінь з хвилину. До речі, він майже миттєво стає світлішим.
Вимкнувши газ, тут же виймемо ревінь. Інакше, якщо він перевариться, цукати в духовці будуть м’якуваті, а то і взагалі не вийдуть. Часточки захоплюємо шумівкою. А можна і над друшляком (а відвар нехай збережеться – з цукром він буде чудовий). Скибочок повинно вийти 2 кілограми. Треба зробити сироп. Для чого воду з’єднаємо з цукром. Довівши їх до кипіння, не припиняємо помішувати масу.
У кип’ячий сироп відправимо ревінь. Нехай покипить, але не більше п’яти хвилин. А ось тут йому можна і не поспішати нікуди – нехай охолоне і насититься сиропом протягом 12 годин. Потім, включивши духовку, ще разок закип’ятити масу. Проварити хвилин п’ять, і знову настоюємо. Так чинимо тричі. Не переживайте, що шматочки стали меншими. Зате вони виглядають апетитно, просочившись сиропом. Зараз треба вийняти зручним способом майбутні цукати з ревеню.
Нехай потім сироп стікає, поки шматочки трохи не підсохнуть. Треба їх викласти на пергамент, яким вистелене деко. Розмістіть його в духовку (35-40 градусів), не даючи пригоріти. Якщо при кімнатній температурі, то алгоритм такий же, тільки чекати довше.
Як дізнатися, чи готові або не готові цукати? По-перше, вони не повинні бути вологими, але вони будуть пластичні і м’які. Посипте ретельно шматочки цукровою пудрою.
Порада: Не виливайте сироп після проціджування! Уваривши його, ви отримаєте прекрасну заготовку на зиму для домашніх компотів, для інших напоїв і навіть просочення коржів.
Як зберігати цукати з ревеню
Щоб корисна смакота довго зберігала свій чудовий вид, треба зберігати її відповідним чином. Для чого приготуйте стерилізовані банки і кришечки. І зберігайте цю домашню заготовку на зиму при кімнатній температурі.
Рецепт цукатів з ревеню при кімнатній температурі
Ось, можна зробити і так. Для цього підготуємо черешки листя ревеню. Уваримо їх способом, який вище описаний. Викладемо на будь-яку чисту поверхню і просушуємо дві доби при кімнатній температурі. Обвалюємо потім в дрібному цукрі і досушуємо ще дві доби.