Цукати з папаї - приготування в домашніх умовах

Цукати з папаї – приготування в домашніх умовах

Динне дерево, а простіше кажучи – папая, виростає в Мексиці. З папаї готують соуси, її тушкують, додають в салати і, звичайно ж, роблять з неї цукати. У нас в магазинах рідко можна купити саме цукати з папаї, найчастіше це мікс з ананасами, ківі, бананами, а якщо хочеться саме папаю?

цукати з папайї

Пропоную простий рецепт приготування цукатів з папаї.

Перше що потрібно знати, це як вибрати папаю. Адже шлях з Мексики не близький і папаю зривають ще в недостиглому стані. В цьому то і криється головна небезпека. У зелених плодах папаї міститься багато алкалоїдів і токсинів, що може завдати шкоди здоров’ю. Особливо це стосується алергіків і вагітних жінок. Перш ніж пробувати нові екзотичні фрукти, або щось готувати з них, обов’язково прочитайте протипоказання.

Отже, зріла папая повинна мати гладку, чисту шкірку і м’якоть від жовтого до помаранчевого кольору. Насіння повинні бути темні і тверді.

цукати з папайї

Очистіть папайю від шкірки і видаліть насіння. Наріжте папаю на кубики або на полосочки.

цукати з папайї

Зваріть сироп. Папайя хоч і солодка, але сироп вариться як і для інших видів цукатів.

На 1 кг очищеної папаї:

  • 0,5 літрів води;
  • 0,5 кг цукру;
  • 1 лимон.

У каструлю засипаємо цукор, заливаємо воду і доводимо сироп до кипіння. Потім поміщаємо папаю в сироп і варимо протягом 5 хвилин. Приберіть каструлю з вогню і дочекайтеся охолодження. Знову поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин. Двох раз кип’ятіння цілком достатньо. Наріжте лимон кільцями і опустіть в гарячий сироп. Нехай постоїть до повного охолодження.

цукати з папайї

Викладіть шматочки папаї на решітку, або на сито, щоб злити сироп і трохи обсушити їх.
Лимон прибирати не обов’язково. Це буде приємна кислинка серед солодких цукатів з папайї. Викладіть все на решітки електросушарки і задайте температурний режим +50 градусів, включіть і сушіть цукати протягом 6-в годин.

цукати з папайї

У духовці цукати з папаї готувати не варто. Адже так можна знищити всі корисні речовини цього корисного фрукта.

Обсипте готові цукати цукровою пудрою і відчуйте себе в Мексиці.

цукати з папайї

А якщо ви хочете отримати різнокольорові цукати з папаї, подивіться майстер клас по фарбуванню цукатів: