Цукати з моркви – це дуже корисні солодощі, що стануть ідеальним замінником цукерок. Пропонуємо вам кілька рецепті приготування.
Інгредієнти: Апельсин, Ванільний цукор, Вода, Лимон, Лимонна кислота, Морква, Сіль, Цукор, Цукрова пудра
Зміст
Кращі рецепти приготування цукатів з моркви
Морквяні цукати з апельсином, корицею і гвоздикою
Для приготування необхідно взяти:
- морква – 1 кілограм;
- цукровий пісок – 1 кілограм;
- вода – 500 мілілітрів;
- апельсин – 1 штука;
- кориця – 1 паличка;
- гвоздика – 3 – 4 штуки;
- цукрова пудра – для посипання.
Візьміть свіжу молоду моркву, почистіть, поріжте кубиками або кільцями товщиною 4-5 міліметрів. Далі зваріть сироп з цукру і води. Коли він закипить, долийте туди апельсиновий сік, додайте шкірку цитруса, корицю і гвоздику.
Далі покладіть в сироп моркву та варіть протягом 5-ти хвилин на середньому вогні. Потім вимкніть пічку та лишіть овочі вистигати. На це піде десть 8-10 годин.
Після того, як морква повністю охолоне, її знову треба поставити на вогонь, закип’ятити і дати вихолонути. Всю цю процедуру треба повторити 3 рази.
Далі викладіть моркву на друшляк, аби вона добре стекла. На це треба витратити 2-3 години. А потім викладіть моркву на деко, вистелене пергаментом і сушіть в духовці 35-40 хвилин при температурі 50 градусів. Дверцята лишіть причиненими, аби повітря циркулювало.
Після цього цукати треба присипати цукром або цукровою пудрою та подавати до столу.
В цьому відео можна побачити, як готувати цукати за вищенаведеним рецептом:
Цукати з моркви з лимонною кислотою і ваніліном
Інгредієнти для приготування:
- морква – 500 грамів;
- цукровий пісок – 500 грамів;
- ванільний цукор – 1 пакет;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.
Моркву треба почистити, порізати кубиками, шматочками або кільцями, залити окропом та проварити на середньому вогні 7-8 хвилин. Далі необхідно відкинути нарізку на друшляк.
Після цього візьміть каструлю, насипте туди цукор (звичайний та ванільний), лимонну кислоту та долийте 150 мілілітрів відвару з моркви. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, покладіть в неї нарізку з моркви та варіть 35 хвилин, доки вона не стане напівпрозорою.
Далі посушіть моркву на друшляку 3 години, а потім викладіть на деко і сушіть в кімнаті 5-7 днів.
Якщо хочете пришвидшити процес – скористайтеся духовкою або електросушаркою. Духовку розігрійте до 50-60 градусів та лишіть дверцята причиненими. Сушити до готовності. А сушарку встановіть на 60-70 градусів і сушіть 3-4 години.
В цьому відео ви зможете побачити процес приготування цукатів з моркви:
Цукати з замороженої моркви без варіння
Для приготування необхідно взяти:
- морква – 3 кілограми;
- цукровий пісок – 1 кілограм;
- цедра 1 лимона – 1 пакет;
- лимонна кислота – 2,5 чайної ложки;
- сіль – дрібка.
Моркву треба помити, почистити та порізати кубиками або кружальцями. Далі скласти в пакет і покласти в морозильну камеру на 24 години. Якщо є необхідність можна тримати моркву в морозилці і довше.
Далі заморожену моркву треба викласти в глибоку миску, додати дрібку солі, половину чайної ложки лимонної кислоти, перемішати та дати моркві повністю розморозитися. На це треба 12 – 24 годин. За цей час перемішайте майбутні цукати ще 2-3 рази.
Коли морква повністю розморозиться, з неї треба злити рідину, додати цукор, 2 чайних ложки лимонної кислоти і натерту на тертці цедру одного лимона. Все ретельно перемішайте та лишіть масу на 2-3 дні в приміщенні з кімнатною температурою.
Після цього складіть моркву на сито, аби вона стекла, а потім висушіть тим способом, який вам найбільше подобається.
Як зберігати цукати
Складіть цукати в банки і щільно закрийте кришками. Так вони можуть зберігатися при кімнатній температурі протягом року.