Цукати з гарбуза – це смачні солодощі, які ніколи не нашкодять здоров’ю, а навпаки, будуть насичувати організм корисними елементами.
Інгредієнти: Гарбуз, Лимон, Цукор, Цукрова пудра
Тому пропонуємо вам простий і смачний рецепт приготування гарбузових цукатів в духовці.
Вам необхідно взяти наступні інгредієнти:
- гарбуз – 3-4 кілограма;
- цукор – 1,5-2 кілограма;
- лимон – 1-2 штуки;
- цукрова пудра – 1-2 столових ложки.
Як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах
Спочатку треба добре вимити гарбуз.
Потім розрізати його на кілька частин (якщо великий – на чотири, маленький – на дві).
Далі необхідно прибрати кісточки, усю м’якіть та порізати на шматки шириною 2-3 сантиметри.
Потім почистіть кожен шматочок від шкірки.
Після цього шматочки треба порізати на менші шматочки, довжиною 1-1,5 сантиметра.
Далі візьміть лимони, вимийте, розріжте на тоненькі часточки та викладіть шарами разом з гарбузом, і посипте цукром. В якості ємності треба використовувати емальовану чи скляну каструлю. Лишіть заготовку на 1-2 години.
Далі нагрійте окріп, залийте лимони з гарбузом так, щоб вода трохи їх прикривала, закип’ятить та варіть на маленькому вогні протягом 40-60-ти хвилин. І уважно слідкуйте за тим щоб гарбуз не розварився.
Далі лишіть гарбуз вистигнути і викладіть його на деко, попередньо закрите пергаментом. Слідкуйте, щоб шматочки не торкалися одне до одного.
Нагрійте духовку до 50-60 градусів та сушіть протягом 3-4-х годин. Дверцята мають бути причинені, щоб до цукатів був доступ повітря.
Коли цукати висохнуть – перекладіть їх в скляну банку, пересипте цукровою пудрою (1-2 столових ложки), закрийте кришкою і струсніть, щоб пудра розподілилася рівномірно.
Якщо ви не хочете – можете не покривати цукати пудрою. Вони і так солодкі, смачні, мають легеньку приємну кислинку.
Такі смачні солодощі можна подавати з чаєм або їсти просто так, замість цукерок.