Царський рецепт заготовки на зиму: агрус, маринований в соку червоної смородини.

Для приготування цієї незвичайної або, скоріше, оригінальної заготовки необхідно використовувати не перестиглі, міцні ягоди агрусу. Цей рецепт заготовки агрусу на зиму здавна називали «Царським». А маринують ягоди в соку червоної смородини.

Тепер у Вас є чудова можливість спробувати ласощі, якими, ще зовсім не давно, пригощали тільки монархів.

Щоб замаринувати агрус за царським рецептом Вам знадобиться:

  • ягоди агрусу
  • сік червоної смородини, 600 мл.
  • пряні спеції – гвоздика, кориця, духмяний перець
  • цукор, 400 гр.

Наколюємо ягоди і вкладаємо їх в баночки трохи нижче того місця, де починається шийка.

Приготування маринаду в цьому рецепті дуже просте. Потрібно з’єднати сік смородини з цукром і мішати до повного розчинення останнього.

Заливаємо холодним маринадом баночки з агрусом, стерилізуємо протягом 3-х хвилин, закочуємо.

Раніше таку заготовку зберігали в крижаних пагорбах – рецепт-то царський! Але, оскільки, зараз підготувати таке місце практично неможливо, дозволено обійтися звичайним підвалом. Пам’ятайте, що температура в ньому не повинна перевищувати 14-15 градусів.

Агрус маринований в соку червоної смородини.
Фото. Агрус маринований в соку червоної смородини.