Особливість царського варення з аґрусами полягає в тому, що в десь в половині ягідок можна зустріти волоські горіхи. Вони додають цікавий присмак, а також стають сюрпризом для тих, хто їсть цю страву вперше. Тому якщо ви хочете побалувати себе чимось неймовірно смачним та цікавим – пропонуємо вам рецепт царського варення з аґрусу з горіхами.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Волоський горіх, Цукор
Для приготування треба взяти:
- ягоди аґрусу – 1 кілограм;
- цукор – 1,1 кілограма;
- волоський горіх – 100-200 грамів;
- вода – 0,5 склянки.
Як варити варення з аґрусу з горіхами
Для цього варення варто обирати аґрус, який тільки почав достигати. Його треба помити та ножицями обрізати хвостики з обох сторін. Нижню частину необхідно відрізати трохи більше, щоб прибрати тверде насіння.
Потім, через відрізану дірочку кінчиком ножа чи шпилькою для волосся треба вичистити насіння з кожної ягідки. Не поспішайте його викидати, бо воно знадобиться вам потім.
Далі необхідно порізати горішки на середні шматочки.
Після цього начиніть горішками аґрус. Вкладіть його в ту кількість ягід, на яку вистачить горіхів.
Розраховуйте розмір шматочків горіхів так, щоб вони легко помістилися в ягоди. Інакше горішки можуть з них вислизнути.
М’якіть з кісточками покладіть в каструльку, долийте воду і варіть 5 хвилин. Після цього протріть масу через сито.
В рідину, яку ви отримали, додайте цукор та поставте каструлю на маленький вогонь і доведіть сироп до кипіння. Потім покладіть в нього ягоди, ще раз доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
Залишіть при кімнатній температурі, не накриваючи кришкою. Через 8-12 годин ще раз доведіть до кипіння і лишіть ще на 8 годин.
Потім закип’ятіть втретє, варіть 5 хвилин та перекладіть варення в чисті стерилізовані банки.
Таку заготовку треба зберігати в темному прохолодному місці.
Це смачне варення можна мастити на хліб, додавати в чай і використовувати в якості прикраси чи начинки для десертів. Смакуйте царське варення та пригощайте близьких.