Царське варення з аґрусу з горіхами – простий рецепт

Особливість царського варення з аґрусами полягає в тому, що в десь в половині ягідок можна зустріти волоські горіхи. Вони додають цікавий присмак, а також стають сюрпризом для тих, хто їсть цю страву вперше. Тому якщо ви хочете побалувати себе чимось неймовірно смачним та цікавим – пропонуємо вам рецепт царського варення з аґрусу з горіхами.

Для приготування треба взяти:

Царське варення з агрусу з горіхами

  • ягоди аґрусу – 1 кілограм;
  • цукор – 1,1 кілограма;
  • волоський горіх – 100-200 грамів;
  • вода – 0,5 склянки.

Як варити варення з аґрусу з горіхами

Для цього варення варто обирати аґрус, який тільки почав достигати. Його треба помити та ножицями обрізати хвостики з обох сторін. Нижню частину необхідно відрізати трохи більше, щоб прибрати тверде насіння.

Царське варення з агрусу з волоськими горіхами

Потім, через відрізану дірочку кінчиком ножа чи шпилькою для волосся треба вичистити насіння з кожної ягідки. Не поспішайте його викидати, бо воно знадобиться вам потім.

Царське варення з агрусу з горіхами

Далі необхідно порізати горішки на середні шматочки.

Царське варення з агрусу з волоськими горіхами

Після цього начиніть горішками аґрус. Вкладіть його в ту кількість ягід, на яку вистачить горіхів.

Царське варення з агрусу з горіхами

Розраховуйте розмір шматочків горіхів так, щоб вони легко помістилися в ягоди. Інакше горішки можуть з них вислизнути.

М’якіть з кісточками покладіть в каструльку, долийте воду і варіть 5 хвилин. Після цього протріть масу через сито.

Царське варення з агрусу з волоськими горіхами

В рідину, яку ви отримали, додайте цукор та поставте каструлю на маленький вогонь і доведіть сироп до кипіння. Потім покладіть в нього ягоди, ще раз доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

Царське варення з агрусу з горіхами

Залишіть при кімнатній температурі, не накриваючи кришкою. Через 8-12 годин ще раз доведіть до кипіння і лишіть ще на 8 годин.

Царське варення з агрусу з волоськими горіхами

Потім закип’ятіть втретє, варіть 5 хвилин та перекладіть варення в чисті стерилізовані банки.

Таку заготовку треба зберігати в темному прохолодному місці.

Царське варення з агрусу з горіхами

Це смачне варення можна мастити на хліб, додавати в чай і використовувати в якості прикраси чи начинки для десертів. Смакуйте царське варення та пригощайте близьких.