Квашена снить володіє не лише корисними властивостями, але і дуже приємним смаком, все це завдяки правильному рецепту закваски.
Інгредієнти: Морква, Сіль, Снить
Як заквасити снить на зиму
Листя яглиці, відокремте від черешків, промийте і змішайте з сіллю, туди ж додайте натерту на тертці моркву і спеції за бажанням. Можна обійтися тільки морквою.
Зачекайте поки не пуститься сік. Тепер, утрамбуйте все це в бочку, каструлю або скляну банку.
На утрамбовану снить, зверху, покладіть наступний шар суміші і т.д.
Тепер накрийте все серветкою, зверху на серветку покладіть дерев’яний круг потрібного діаметру, а зверху вантаж.
Невелика підказка: для усунення характерного при квашенні запаху, що виділяється з ємності – проткніть дерев’яною палицею суміш сниті і моркви до самого дна в декількох місцях. Зробити проколи в 4 – 7 місцях буде цілком достатньо. Проробляйте цю процедуру через кожні 1 – 2 дні до закінчення квашення.
Таку снить добре вживати в зимовий час, вона підвищує імунітет і сприяє стресостійкості організму. Той хто куштував підтвердить, що за своїми смаковими якостями вона нічим не поступається квашеній капусті. Подавати квашену снить можна як салат окремо або з гарячими стравами.
Трава снить квашена на зиму – корисна заготівля, яка буде до смаку всій сім’ї.