Томатний сік з жовтих помідорів має більш м’який смак ніж класичний напій. Він менш кислий і більш ароматний. Тому, якщо ваші діти не люблять червоний томатний сік, приготуйте сік з жовтих помідорів і збережіть його на зиму. Для приготування такого соку потрібні добре дозріли помідори без гнилі та недозрілих бочків. Також, обирайте більш соковитий сорт. Адже так звані «сливки» занадто щільні і м’ясисті. В них дуже мало соку, але вони прекрасно підходять для маринування, або приготування томатної пасти. Тому, до обрання сорту потрібно поставитись відповідально.
Інгредієнти: Жовті помідори, Сіль, Спеції, Цукор
Як приготувати томатний сік з жовтих помідорів на зиму
Зазвичай, сік з томатів вичавлюють за допомогою соковіджималки, але, в разі коли її не є, то і м’ясорубка згодиться.
Наріжте помідори і перекрутіть їх крізь м’ясорубку. Злийте отриманий сік в каструлю і закип’ятіть.
Приберіть каструлю з соком з плити і прикрийте її кришкою. Коли сік досить охолоне, його слід ретельно перетерти крізь сито. Це дасть можливість позбутися від шкурок і насіння. Саме насіння томатів винне в тому, що консервований томатний сік взимку прокисає і пліснявіє.
Знову поставте каструлю на плиту, додайте сіль і цукор за смаком, і доведіть сік до кипіння. Любителі гострого смаку, можуть додати до каструлі чорний мелений перець і пару подрібнені зубчики часнику. Довго кип’ятити сік не можна, інакше він вийде занадто густим, а розбавляти його водою не варто.
Приготуйте бутлі, простерилизуйте і висушіть їх. Щоб перестрахуватися від прокисання томатного соку, в кожен бутель (3-літровий) покладіть по дві таблетки аспірину (ацетилсаліцилової кислоти). Залийте сік з жовтих помідорів в бутлі і тут же закрийте металевими кришками. Переверніть банки і укутайте їх теплим покривалом на ніч.
Зберігати приготовлений таким способом томатний сік слід в прохолодному та темному місці, але не більше 9 місяців.
Томатний сік з жовтих помідорів зберігає свій яскравий і сонячний колір навіть після серйозної термічної обробки. Приготуйте на основі цього соку кетчуп, або соус. Це прикрасить ваш стіл і здивує гостей.
Дивіться ще й відео-рецепт як зробити томатний сік з жовтих помідорів на зиму. Готуйте свої заготовки завжди правильно, просто та швидко.