Сироп з ожини - як зробити сироп з ягід ожини смачно і просто

Сироп з ожини – як зробити сироп з ягід ожини смачно і просто

Хіба є щось краще за лісові ягоди взимку? Вони завжди пахнуть свіжістю і лісом. Від їх аромату приходять на згадку теплі літні дні та смішні історії. А від цього поліпшується настрій. 🙂 Щоб ви були здорові та мали гарний настрій всю зиму, приготуйте сироп з ожини. Адже, смачний ожиновий сироп – це ласощі і ліки в одній пляшці. Такою домашньою заготовкою можна ароматизувати і підфарбувати найрізноманітніші десерти. Яскравий природний колір і аромат ожини прикрасить та доповнить будь-який десерт.

сироп з ожини

Для приготування сиропу потрібно:

  • 1 кг ожини;
  • 1 кг цукру;
  • вода – 1 склянка;
  • 1 ч.л. лимонної кислоти.

Ягоди перед приготуванням не миють. Їх потрібно просто перебрати, видалити гілочки і листочки, які могли випадково потрапити у ваш кошик.

сироп з ожини

Засипте цукром ожину, налийте води і перемішайте дерев’яною ложкою. Потрібно, щоб ягоди пустили сік, так вони не пригорять.

сироп з ожини

Доведіть ожину до кипіння, після чого, зменшіть газ до мінімуму і через 10 хвилин ваш сироп готовий. Якщо ви хочете чистий сироп без кісточок, то його можна процідити крізь сито.

сироп з ожини

Після проціджування, ожиновий сироп слід знову закип’ятити, додати лимонну кислоту, після чого, можна розлити по чистим сухим пляшкам.

сироп з ожини

При такому співвідношенні ягід, лимонної кислоти і цукру, сироп без проблем зможе зберігатися при кімнатній температурі близько 6 місяців.

сироп з ожини

У більш прохолодному місці, термін зберігання збільшується до 2 років.

сироп з ожини

Дивіться ще й відео-рецепт, як зварити ожиновий сироп: