Хіба є щось краще за лісові ягоди взимку? Вони завжди пахнуть свіжістю і лісом. Від їх аромату приходять на згадку теплі літні дні та смішні історії. А від цього поліпшується настрій. 🙂 Щоб ви були здорові та мали гарний настрій всю зиму, приготуйте сироп з ожини. Адже, смачний ожиновий сироп – це ласощі і ліки в одній пляшці. Такою домашньою заготовкою можна ароматизувати і підфарбувати найрізноманітніші десерти. Яскравий природний колір і аромат ожини прикрасить та доповнить будь-який десерт.
Інгредієнти: Лимонна кислота, Ожина, Цукор
Для приготування сиропу потрібно:
- 1 кг ожини;
- 1 кг цукру;
- вода – 1 склянка;
- 1 ч.л. лимонної кислоти.
Ягоди перед приготуванням не миють. Їх потрібно просто перебрати, видалити гілочки і листочки, які могли випадково потрапити у ваш кошик.
Засипте цукром ожину, налийте води і перемішайте дерев’яною ложкою. Потрібно, щоб ягоди пустили сік, так вони не пригорять.
Доведіть ожину до кипіння, після чого, зменшіть газ до мінімуму і через 10 хвилин ваш сироп готовий. Якщо ви хочете чистий сироп без кісточок, то його можна процідити крізь сито.
Після проціджування, ожиновий сироп слід знову закип’ятити, додати лимонну кислоту, після чого, можна розлити по чистим сухим пляшкам.
При такому співвідношенні ягід, лимонної кислоти і цукру, сироп без проблем зможе зберігатися при кімнатній температурі близько 6 місяців.
У більш прохолодному місці, термін зберігання збільшується до 2 років.
Дивіться ще й відео-рецепт, як зварити ожиновий сироп: