Сироп з лимона: кращі рецепти заготовки сиропу в домашніх умовах

Сироп з лимона: кращі рецепти заготовки сиропу в домашніх умовах

Сироп з лимона – дуже популярний десерт. Витративши трохи часу на його приготування, він не раз виручить вас в процесі приготування десертних страв. Сиропом змащують коржі від тортів, заливають ним кульки морозива, а також додають в різні прохолодні напої.

Перший етап: вибір і підготовка продуктів

Для приготування цієї десертного страви знадобляться свіжі лимони з щільною пружною шкіркою. Фрукти не повинні мати слідів гнилі і зморщених місць шкурки. Якщо лимони старі і в’ялі – це неодмінно відіб’ється на смаку сиропу, та і термін зберігання такого продукту значно скоротиться.

Сироп з лимона

Перед використанням кожен плід промивають теплою водою. По лимонах проходяться жорсткою щіткою, щоб цедра повністю звільнилася від воскового нальоту і дрібних частинок бруду.

Сироп з лимона

Другий етап: приготування сиропу

Натуральний сироп без води

Лимонів і цукру беруть в співвідношенні 1:2. Кожен фрукт очищають від шкірки і розрізають на кілька досить великих частин. Нарізку поміщають в банку зі скла і відправляють в камеру холодильника. Ємність повинна простояти на холоді 3 дні. За цей час лимони дадуть сік і їх можна буде гарненько віджати. Макуху не викидають, а використовують для варіння компоту або лимонного напою.

Сироп з лимона

У сік лимона закладають 2 частини цукру і прогрівають на середньому вогні кілька хвилин. Гарячу масу розливають в пляшки і туго закочують кришками.

Канал «FOOD TV» пропонує вашій увазі відео-рецепт приготування лимонного сиропу

Лимонний сироп з медом без варіння

Для заготівлі знадобляться 6 великих лимонів і 200 мілілітрів меду. Фрукти розрізають на половини, а потім розрізають півкільцями. Нарізку поміщають в банку і закладають медом. Ємність ставлять в холодильник на 3 доби. За цей час мед природним чином розійдеться і витягне сік з лимонів. Масу пропускають крізь сито або марлю і заливають у пляшки, відповідного розміру.

Elena Derighetti в своєму відео ознайомить вас з рецептом дивовижного лимонного сиропу з медом і спеціями

Лимонний сироп на воді

На 1 кілограм цукрового піску знадобиться 10 штук лимонів і 500 мілілітрів води. Сік лимона вичавлюють будь-яким зручним способом. Неоціненну допомогу може надати в цьому питанні електрична соковижималка. Щоб уникнути попадання в кінцевий продукт кісточок цитрусових або частинок м’якоті, його проціджують. У каструлі кип’ятять цукровий сироп, приготовлений з усього обсягу цукру і води, і додають до нього свіжовичавлений сік. Щоб рідина загусла, її млоять на вогні чверть години. Якщо консистенція здається рідкуватою, то варіння продовжують до півгодини.

Сироп з лимона

Сироп з цедрою

Загальна кількість лимонів 10 штук. З чотирьох штук акуратно зрізують теркою цедру. Важливо знімати її, не зачіпаючи білу частину кірки, інакше сироп в результаті придбає смак з гірчинкою.

Сироп з лимона

В окремій мисці змішують 700 грам цукру і 400 мілілітрів води. У киплячий розчин поміщають цедру і проварюють її 15 хвилин. Тим часом з усієї кількості лимонів віджимають сік. Ароматну рідину додають в сироп і гріють 7 хвилин. Щоб позбутися від залишків м’якоті і цедри, масу пропускають через дрібне ситечко.

Відео від каналу «NikSA» розповість про приготування лимонного десерту для різних напоїв

Третій етап: заготівля сиропу про запас

Приготований сироп потрібно правильно зберігати.

Якщо сироп готувався без варіння, то зберігати його потрібно тільки в холодильнику. Термін придатності такого продукту від 2 до 4 тижнів.

Якщо лимонний десерт проварюють на вогні, то його можна законсервувати на зиму. Для цього його, киплячим, розливають в стерильні бутлі і закочують щільно кришками. Щоб рідина повільно остивала, тару прикривають махровою тканиною або ковдрою. Через добу баночки відставляють на постійне місце зберігання.

Відмінний варіант – заморозка сиропу. Для цього його розливають по невеликих формочках. Надалі їх додають в коктейлі або в звичайну мінеральну воду.

Сироп з лимона