Сироп з кавуна: готуємо домашній кавуновий мед - нардек

Сироп з кавуна: готуємо домашній кавуновий мед – нардек

З появою кухонних помічників, на кшталт електросушарок, почали з’являтися нові ідеї, як зі звичайних, звичних продуктів зробити щось особливе. Одним з таких відкриттів для наших господинь став кавун. Пастила, чіпси, цукати – все це надзвичайно смачно, але найцінніша складова кавуна – це сік, і для нього застосування теж знайшлося – сироп нардек.

Секрет хорошої господині в тому, щоб при приготуванні страви залишалося якомога менше відходів. Якщо для приготування пастили з кавуна потрібна тільки м’якоть, то з залишків соку можна зварити сироп, який на смак дуже схожий на мед.

сироп з кавуна

Його так і називають – «нардек», що означає кавуновий мед. Адже у кавуна власний аромат і смак виражений дуже слабо, він нейтральний і це дає простір для уяви.

Можна ароматизувати кавуновий сироп м’ятою, лимоном, чебрецем, ваніллю і багатьма іншими ароматними добавками, але все ж, давайте спочатку зваримо сироп.

На 1 кг кавунової м’якоті:

  • 0,5 кг цукру;
  • Лимон, м’ята, ваніль за смаком.

Вимийте кавун, поріжте його і відокремте м’якоть від зеленої кірки. Видаліть насіння і поріжте на більш дрібні шматочки або відразу подрібніть блендером.

сироп з кавуна

Складіть м’якоть в каструлю з товстим дном, засипте цукор і поставте на тихий вогонь. Воду додавати не потрібно, кавун і так досить соковитий.

сироп з кавуна

Після закипання сік почне міняти колір і згущуватись. Помішуйте сироп і варіть його, але не більше 30 хвилин.

сироп з кавуна

Тепер потрібно відокремити м’якоть, яка піде на пастилу і злити сироп. Процідіть його через сито і оцініть густоту.

сироп з кавуна

Якщо сироп здається вам занадто рідким, його слід ще трохи випарити. Адже густота сиропу залежить від кількості цукру, і якщо кавун не надто солодкий, то не поскупіться своїм часом і зваріть сироп, як треба.

сироп з кавуна

Зберігати кавуновий сироп можна в невеликих баночках або пляшках в холодильній камері. В цьому випадку, ваш сироп без проблем достоїть до наступного сезону.

Більш докладно про приготування сиропу з кавуна, дивіться на відео: