Хоча черешня є близькою родичкою вишні, ці дві зовні схожі ягоди мають достатньо різний смак. Черешня ніжніша, більш ароматна і солодка. Для деяких десертів краще підійде саме черешня, а не вишня. Можна зберегти черешню на зиму у вигляді компоту, варення, або зварити сироп. Саме як приготувати смачний домашній сироп з черешні на зиму ми і розповімо сьогодні.
Інгредієнти: Лимонна кислота, Цукор, Черешня
Для приготування сиропу з черешні потрібно:
- 1 кг стиглої черешні, краще червоних сортів;
- 1 кг цукру;
- 1 л води;
- 5-7 гр лимонної кислоти.
Як зробити сироп з черешні на зиму в домашніх умовах
Гарненько вимийте зібрані ягоди, видаліть плодоножки і засипте їх в каструлю.
Залийте водою та покладіть на плиту. Доведіть до кипіння і варіть не більше 10-15 хвилин.
Процідіть черешневий відвар через сито і залиште його остигати.
Якщо в соці залишилося багато м’якоті, процідіть його ще раз, злийте у каструлю, додайте весь цукор і поставте каструлю на плиту. Доведіть черешневий сироп до кипіння і зробіть газ тихіше. Сильно уварювали його не варто, адже, після охолодження він стане густішим. Додайте у сироп сік одного лимона, або лимонну кислоту і тут же розлийте заготовку по підготовленим пляшкам.
Зберігати такий сироп з черешні можна до року у прохолодному, темному місці.
Див. також: Домашній сироп з пелюсток чайної троянди
Взимку сміло прикрашайте натуральним фруктовим топінгом свої десерти.
Швидкий рецепт приготування сиропу з черешні і вишні, дивіться на відео: